Dažus metrus virs Amatas upes levitē nekur citur pasaulē neatrodams unikāls namiņš no spoguļiem, kuros atspīd apkārtnes ainava. Lai varētu izbaudīt Amatas upes skaistumu, klausīties upes čalošanu un putnu vīterošanu, tam ir atveramas sānu malas, savukārt izbūvētais logs ļauj ne tikai raudzīties uz Amatas upes krācēm, bet naktī vērot zvaigžņotu debess jumu. No 1. jūlija eksperimentālais projekts "Piedzīvojums spoguļnamiņā" ir atvērts apmeklētājiem.

Unikālo projektu radījuši radošās apvienības "Skudras metropole" vadītāja Gundega Skudriņa un dizaina risinājumu uzņēmuma "Don't Panic" dizainers Mārcis Ziemiņš. "Pasaule mainījās, un mēs tai līdzi. Nav jādodas pasaulē brīnumus meklēt, ja tie ir degungalā. Latvijā ir bezgalīgas dabas bagātības, unikālas ainavas un neatkārtojama vasara. Mēs vēlējāmies radīt projektu, kurā apvienojas daba un cilvēks cieņpilnā mijiedarbībā. Projekts radīts cilvēkiem, kuri meklē dabas klātbūtni, ir gatavi jaunai pieredzei. Visiem, kuri vēlas gūt iedvesmu, prieku, izbaudīt ko nebijušu. Cilvēkiem, kuri nemeklē komfortu, bet gan vēlas baudīt putnu dziesmas, upes čalošanu, meža burvību. Relaksēties no ikdienas steigas, urbāniem pilsētas džungļiem un kņadas. Namiņā piedāvāsim baudīt neparastu kafijas rituālu dienas stundās, bet drosmīgie varēs izbaudīt nestandarta nakts mieru," stāsta Gundega Skudriņa.

Dizainers Mārcis Ziemiņš, atklāj, ka unikālais namiņš veidots no spoguļiem, kuros atspīd apkārtnes ainava. Tas atrodas dažus metrus virs Amatas upes, kurai ir gan dolomīta, gan smilšakmens krasti. Namiņš ir vadāms ar pults palīdzību. Labos laika apstākļos namiņa sānu malas var atvērt un baudīt apkārtnes ainavas mieru, raudzīties uz upes plūdumu, mežu bagātībām, klausīties upes čalošanu un putnu vīterošanu. "Šāds namiņš no spoguļiem virs upes nav atrodams nekur citur pasaulē. Lepojamies, ka to izdevies īstenot pašu spēkiem, apvienojot dizainera, arboristu, un alpīnistu iemaņas," stāsa Ziemiņš.

Spoguļnamiņš Amatas novadā apmeklētājiem pieejams no 1. jūlija līdz 31. augustam. Tajā vienlaicīgi drīkst atrasties četras personas, tomēr naktsmieru iespējams baudīt divatā. Vairāk informācijas šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!