Foto: Publicitātes foto
Mangaļsalā, dabas parka "Piejūra" teritorijā, ekspluatācijā nodota jauna, labiekārtota pludmales zona, labiekārtotas pastaigu takas un autostāvvietas, informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Šogad dabas parkā ir izbūvēta labiekārtota veselības taka Mangaļsalā, kas aprīkota ar vingrošanas elementiem. Veselības takas galā, pludmalē, ir atpūtas laukums, kurā apmeklētājiem ir iespējams nodoties vingrošanai, izmantojot uzstādītos vingrošanas elementus. Kopskaitā izbūvētas piecas atpūtas takas un pagarinātas divas jau esošās takas. Kopējais labiekārtoto pastaigu taku garums Mangaļsalā un Vecāķos sasniedz gandrīz divus kilometrus. Mangaļsalas ielā 5a un Mangaļsalas ielā 2 ir izbūvētas labiekārtotas autostāvvietas. Izbūvētās takas novērsīs zemsedzes un kāpu izmīdīšanu, organizējot gājēju plūsmas pa takām, bet stāvvietas – mazinās nesankcionētu auto novietošanu, skaidro departamentā.

Savukārt Daugavgrīvā izbūvēta kāpas atbalsta siena, uzstādīti informatīvi stendi, robežzīmes, barjeras, soliņi un izveidota velosipēdu novietne, stāsta departamenta pārstāve Solvita Brence.

Dabas parks "Piejūra" ir īpaši aizsargājama Eiropas nozīmes dabas teritorija. Šobrīd dabas parks aizņem vairāk nekā 4103 hektārus lielu platību, no kuriem 1265,7 hektāri ir Rīgas pilsētas administratīvajās robežās. Parks ir unikāls ar savu biotopu daudzveidību, tajā atrodas 10 Eiropā aizsargājamie biotopi, retas un aizsargājamas augu, putnu un dzīvnieku sugas.

Kopējās labiekārtošanas darbu izmaksas ir 1055943,72 eiro (ieskaitot PVN), pastāstīja departamentā.

Par interesantiem objektiem dabas parkā "Piejūra" lasi šeit.

Departaments īsteno projektu "Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija dabas parkā "Piejūra" (Natura 2000 vieta)" un "LIFE CoHaBit", kuru mērķis ir mazināt antropogēno slodzi uz Eiropas Savienības aizsargājamiem biotopiem dabas parka "Piejūra" (Natura 2000 vieta) teritorijā, nodrošinot bioloģiskās dabas daudzveidības saglabāšanu nākamajām paaudzēm. Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija ir veikta visā dabas parka "Piejūra" teritorijā. Jaunais teritorijas labiekārtojums ir vērsts uz dabas vērtību saglabāšanu, papildus sniedzot dažādas atpūtas iespējas piekrastē – gan aktīvas, gan izzinošas.

Projekts "Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija dabas parkā "Piejūra" (Natura 2000 vieta)" ir īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu, bet projekts LIFE CoHaBit "Piekrastes biotopu aizsardzība dabas parkā "Piejūra"" – ar Eiropas Savienības LIFE programmas līdzfinansējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!