"Kokneses parks ziemā! Ir noteikti to vērts apmeklēt," saka fotogrāfs Ingus Pugačovs, kas tumsā baudījis un iemūžinājis šīs Daugavas krasta pilsētas izgaismoto parku un centru.

Lūk, neliels ieskats!

Senais parks veidots ap 1900. gadu pie Pērses ietekas Daugavā. Šeit aug gan vietējie, gan svešzemju koki. Pašvaldība īstenojusi projektu par apgaismojuma ierīkošanu Kokneses parkā. Tumšajās vakara stundās izgaismotie parka celiņi aicina doties romantiskās pastaigās. No koka skulptūras "Mūžībai" spožas gaismiņas senatnīgajās lampās izgaismo ceļu līdz estrādei un tuvējām Kokneses viduslaiku pilsdrupām, aicina pakavēties un sajust ziemas burvību Tējas namiņā.

Taka vijas gar seniem dīķiem, un šeit aplūkojamas savdabīgas kokgriezumā veidotas skulptūras – "Pils tornis", "Sams", kā arī kokgriezums ar latvju zīmēm. Starp dīķiem ūdens malku veldzei piedāvā strūklaka "Fauna galva", ko reiz veidojis netālu Bebros dzīvojošais tēlnieks Voldemārs Jākobsons. Strūklaka 20. gadsimta trīsdesmitajos gados atradusies netālu no appludinātā Pērses ūdenskrituma, kura kopija arī izveidota parkā. Par to lasi šeit.

Taka aizvijas kalnup ar norādi uz Velna pagrabiņu. Kā stāsta teika, velniņš šeit sargā ne tikai savu naudas lādi, bet arī visu Koknesi, jo tā ir viņa laimīgā vieta. Vairāk par pagrabiņu lasi šeit.

Vai esi Lāčplēša, Kokneša vai Koknesīša augumā? Izmēri savu augumu pie skulptūras "Auguma mērītājs". Kad zini savu auguma mēru, pamēģini uzminēt koka skulptūras "Mūžībai" augstumu – tā ir viena no augstākajām koka skulptūrām Baltijā.

Tepat var vērot arī reiz skaistās Jaunās pils drupas. Dodoties caur Jāņa vārtiem Pērses virzienā pāri tiltiņam, var nonākt pie "Pērses meitenes" skulptūras, kas skumji noraugās uz vietu, kur reiz Pērsē šalca ūdenskritums.

Foto: Uldis Photography

Nesen vēstījām arī par neparasti skaistajiem dabas skatiem, kas paveras uz aizsalušo Daugavu pie Kokneses pilsdrupām. Vairāk foto skaties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!