Foto: Senču Sils
Gleznainā Baltezera ezera krastā priežu meža skavās atrodas vernisāžas pasāža "Senču Sils". Atpūtas kompleksa teritorijā ir deviņas mājiņas, kurās var apmesties, bet lielāko interesi atpūtnieki izrāda par nelielu saliņu, kur uzbūvēts neparasts namiņš.

Pārsteidzošākais ir tas, ka šī sala ezerā parādījusies salīdzinoši nesen: pirms 15 gadiem pēc spēcīgas vētras pie krasta izveidojies neliels sauszemes pleķītis. Tas tik dabīgi papildināja apkārtējo ainavu, ka atpūtas kompleksa īpašnieks Jūlijs Krūmiņš nolēma to izmantot lietderīgi – labiekārtot un uzcelt tur mājiņu šalē stilā. Šādus namiņus parasti var redzēt Šveices Alpos. Šalē stilam raksturīgi lieli logi, akmens pamati un daudz koka elementu. Lai nokļūtu uz saliņas, jāšķērso gājēju tiltiņš, tādēļ nejauši garāmgājēji tur iemaldīties nevar, raksta "Turgid".

Nakšņot tur var ne tikai gada siltajā laikā, jo mājiņa ir apsildāma un jautājums par papildu segām un vilnas zeķēm rodas tikai tad, kad temperatūra noslīd zem -5 grādu atzīmes. Mierpilnas atpūtas tīkotāju rīcībā ir 26 kvadrātmetrus liels namiņš, kur ir viss nepieciešamas pilnvērtīgai atpūtai: plaša istaba ar divguļamo gultu, kas apvienota ar nelielu virtuvi, ir arī tualete un dušas kabīne. Uz salas ir uzstādīts grils, kur vakaros uzcept ko ēdamu. Un laipni gaidīti arī četrkājainie mīluļi!

Foto: Publicitātes foto
Mēbeles veidotas no ozolkoka, kura vecums ir vismaz simts gadi. Turklāt mājiņai ir vēl kāda unikāla priekšrocība – var uzkāpt uz jumta, lai baudītu saulrietu vai saules lēktu.
Foto: Publicitātes foto
Tikai 200 metru attālumā ir pludmale, kur vasarā mesties veldzējošā peldē, kā arī bērnu laukumiņš, tenisa korts un privāta laivu un jahtu piestātne. Rezidences teritorijā simts metru attālumā no saliņas ir spa centrs ar pirts kompleksu un 20 metrus garu baseinu. Vasarā tur var izbraukt arī ar ūdens motocikliem un SUP dēļiem.

Īpaši padomāts arī par viesiem, kas iecienījuši makšķerēšanu. Viņi var noīrēt gan makšķeres, gan iegādāties ēsmu un makšķerēt no krasta vai arī noīrēt laivu un iebraukt pašā Baltezera vidū. Vairāk par "Senču Sils" var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!