Foto: Andrejs Semjakins
Lai gan vasara asociējas ar sauli un siltumu, nereti Latvijas teritoriju apciemo arī spēcīgi vēji, kā tas bijis vairākās jūnija dienās. Dabas varenību fotogrāfijās 27. jūnijā izdevies noķert Andrejam Semjakinam, kurš pievakarē bija devies fotografēt uz Mangaļsalas molu.

Kā sarunā portālam "Tūrisma Gids" atklāj Andrejs, pirms došanās uz molu bijusi doma, ka vējš pūš no citas puses, taču, pienākot tuvāk, situācija kļuvusi skaidrāka. Bildes uzņemtas ap pulksten 17.30, un to autors atzīst – vējš esot bijis tik stiprs, ka pat pūtis no kājām. Kad viņš jau gribējis doties mājup, pamanījis prāmi, kas lēnām tuvojies, tāpēc nolēmis vēl nedaudz uzkavēties.

Fotogrāfijās redzams arī jūras sēkļa smiltīs iestigušā, avarējušā zviedru betona kuģa "Lady Cotlin" atliekas. 1951. gadā kuģis vedis uz Rīgu sāli un vētras laikā uzsēdies uz sēkļa. Nostāsti vēsta, ka kuģa kravas tilpnēs bijis paslēpts kontrabandas spirts, un visa komanda stipri iereibusi. Vēlāk vietējie iedzīvotāji krastā esot atraduši kannas ar ugunsdziru. Pēc Rīgas 31. vidusskolas muzeja materiālu ziņām, kuģis piederējis norvēģiem.

Foto: Andrejs Semjakins

Ko vēl vērts apskatīt, ja viesojies Mangaļsalā? Tur novietots arī Ķeizarakmens, kas nereti saukts par Carakmeni. Tas atrodas Daugavas krasta nostiprinājumu dambī, ap 0,3 kilometrus no jūras. Tāpat vērts piebilst arī to, ka Mangaļsalā, dabas parka "Piejūra" teritorijā, pērn tika izbūvēta labiekārtota veselības taka, kas aprīkota ar vingrošanas elementiem. Par to vairāk uzzini šeit.

"Emocijas bija super," teic fotogrāfiju autors Andrejs. Vīrietis arī atklāj, ka šādi laikapstākļi viņu tikai uzlādē – pat smiltis, kas sitās sejā, un vējš, kas liek sagrīļoties, esot bijis tikai sīkums. "Gala rezultātā tapa labas fotogrāfijas, un tāds bija mērķis!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!