Foto: Linda Lielauza
Visjaukākais laiks ekskursijām, protams, ir tad, kad spoži spīd saulīte un ūdenī spēlējas saules stari. Viens no jaukiem galamērķiem vai pieturas punkts kāju izstaipīšanai pēc gara brauciena ir Limbažu Lielezera dabas taka.

Taka ir 3,6 kilometrus gara un vijas tieši gar ainavisko Lielezeru. Takas sākumā jeb ziemeļu daļā ir neliels skatu tornis, kas domāts putnu novērošanai. Visā garumā taka ir labiekārtota, celiņi ir veidoti no koka. Pāri mazai upītei, kuru dēvē par Donaviņu, ir burvīgs koka tiltiņš. Starp citu, ejot pirmo reizi pāri tiltam, jāievēlas vēlēšanās, jo tad tā noteikti piepildīsies.

Pārejot pāri tiltam, takas ainava mainās un apkārtne ir mitrāka un mazliet pat purvaina. Plaukst pavasara puķītes, ziediņi un gaiss smaržo pēc zaļumiem. Kā arī apkārt var dzirdēt putnu dziesmas. Takai vijoties uz priekšu, sākas bērzu birze.
Klāt arī galapunkts, proti, pludmale, kurā ir bērnu rotaļu laukums, atpūtas vietas un laivu piestātne. Novietots arī vides objekts Zandarts ar sudraba zvīņu. Runājot, ja to atrod un paberzē, piepildās vēlēšanās, vēstīts ceļvedī "Visit Limbaži".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!