Kur citur, ja ne dabā izbaudīt skaisto zelta rudeni, kas Latvijā tiešām ir tik pasakaini krāšņs?! Ainaviska vieta, kur to darīt, atrodas Latgales ziemeļu daļā – Loginos, Šķilbēnu pagastā – tas ir vietējas nozīmes dabas parks "Balkanu kalni" ar izteiktu reljefu, kas plešas apmēram 20 hektāru platībā. Šo vietu iecienījuši tie, kam patīk aktīvā atpūta, jo te var doties burvīgās pastaigās, izmantot tenisa laukumu, savukārt sniegotā ziemā – distanču slēpošanas trasi.

2002. gadā izveidotajā dabas parkā ir divas dabas takas – 500 un 800 metrus garas. Pa tām pastaigājoties, var redzēt atšķirīgus meža biotopus un mežu tipus, interesantus dabas objektus, augstus paugurus un dažādas dabas un dzīvnieku veidotas meža bagātības, rakstīts "Latgales Tūrisma asociācijas" mājaslapā. Kas interesanti, visas takas aizved pie dziļas ielejas, kur, kā vēsta leģenda, nogrimusi baznīca.

Dabas parks piemērots nesteidzīgām pastaigām un atpūtai – tas ir labiekārtots ar piknika vietām, kurās var kurināt ugunskuru un uzcelt teltis. Vēl te pieejams viesu nams, pirts, ziemas sezonā – slēpošanas trase: viens aplis vijas gandrīz četru kilometru garumā pa pauguriem, līdzenumiem un lejām, un diennakts tumšajā laikā pieejama apgaismota trases daļa pusotra kilometra garumā.

Aktīvās atpūtas cienītāji te var doties izbraukumā ar velosipēdu vai atkarībā no laikapstākļiem izmantot tenisa laukumu. Šobrīd uz vietas inventāra noma vairs nav pieejama, precizē "Latgales Tūrisma asociācijas" pārstāve Laura Spundere. Kas neparasti – garšaugu dārzā parka apmeklētāji var nobaudīt dažādas zāļu tējas, kuras audzē un vāc parka teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!