Foto: Mihails Ignats, aerolatvija.lv
Košo krāsu rudens noteikti ir tas gada brīdis, kad gribas vilkt laukā mobilo telefonu vai nospodrināt fotokameras objektīvu, lai uzņemtu pēc iespējas oriģinālākus un skaistākus kadrus. Uz Siguldas pusi brīvdienās bija devies arī "Aerolatvija.lv" pārstāvis Mihails Ignats, kurš klasiskās zelta rudens ainavas piedāvā apskatīt no cita skatu punkta.

Sigulda nenoliedzami ir viena top vietām Latvijā, kurp doties pastaigāties. Tā neatrodas tālu no Rīgas (aptuveni stundas brauciena attālumā), tāpēc šķiet vilinoša arī dabas baudītājiem, kuri saulainākajās zelta rudens dienās turp dodas lielā daudzumā. Lai gan Siguldas apkārtne ir patiesi iecienīta unikālās ainavas dēļ, krāšņus skatus iespējams vērot arī citur, piemēram, Alūksnē vai Tukuma pusē – Šlokenbekas muižas teritorijā.

Savukārt uzņemtajās aerofotogrāfijās starp krāsainajiem mežiem stalti izceļas Turaidas pils. Turaidas pili un torni var ļoti labi saskatīt no dažādām vietām Siguldas pilsētā, piemēram, Gaujas tilta, Paradīzes kalna, Siguldas pilsdrupām – tā vien šķiet, ka Turaidas pils savu apkārtnes novērošanas un uzraudzības uzdevumu veic arī mūsdienās.

Ja esi Siguldas pusē, vari doties skaistā pastaigā pa Krimuldas serpentīna ceļu, kā arī sameklēt vienu no varenākajām skatu vietām, kas atklāj skatu uz Gaujas upes līkumiem – Ķeizarskatu. Tāpat vari pārsoļot arī Kājinieku tiltam vai aizstaigāt līdz Krimuldas muižas teritorijai, kas arī būs interesants noslēgums pastaigai. Brīvdienu maršrutu šajā pusē, kuru iespējams pielāgot teju visiem gadalaikiem, atradīsi šeit.

Savukārt turpinājumā apskati fotogrāfijas, kas, iespējams, tevi pārliecinās – rudens var būt patiesi skaists gadalaiks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!