Viens no pavasara vēstnešiem nešaubīgi ik gadu ir lidojošās vimbas Kuldīgā, kuras cītīgi lec pāri Ventas rumbai, dodoties uz nārsta vietām. Šobrīd zivis jau aktīvi seko dabas balsij.

Katru pavasari vimbas dodas labāko nārsta vietu meklējumos un Kuldīgā saskaras ar dabīgu šķērsli – 240 metrus plato Ventas rumbu. Pārvarēt to spēj tikai retā zivs, bet šie mēģinājumi izvēršas par īstu dabas izrādi. Ik gadu ap šo laiku par godu notikumam pilsētā tiek svinēti arī pavasara svētki "Lido zivis Kuldīgā", taču šogad, ņemot vērā situāciju valstī un pasaulē, pasākums tika atcelts. Tāpat, kā jau iepriekš "Tūrisma Gidam" stāstīja Kuldīgas aktīvās atpūtas centra pārstāve Jana Bergmane, ikviens tiek aicināts nedrūzmēties un šo pavasara šovu vērot, izmantojot tiešsaistes kameru (to meklē šeit).


Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi), kā arī ievērot divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!