Foto: Monta Blāze
Pēc garā un nogurdinošā ziemas perioda ir laiks sarosīties un mesties jaunos aizraujošos un līdz šim nebaudītos piedzīvojumos tepat aiz stūra. Lec ar mums tūristu busiņā un lūko, kādus brīnumus četri kultūrvēsturiskie novadi – Vidzeme, Zemgale, Kurzeme un Latgale – sagatavojuši turpmākajiem mēnešiem!

Jaunumi Vidzemes pusē

Dodoties uz Alūksnes viduslaiku pils atjaunoto Dienvidu torni, apmeklētājiem ir ļauts izbaudīt īpaši veidotu skaņas un gaismas stāstu – muzikālo teiksmu "Marienburgas astotais brālis". Pils vēstures seansos skaņdarbs vēsta par pagātnes un nākotnes satikšanos. Tas ir īpaši veidots muzikāls priekšnesums, kuru radījuši latviešu talanti – komponisti Mārtiņš Brauns un Sigvards Kļava, dramaturgs Lauris Gundars, Latvijas Radio koris un daudzi citi.

Kurā virzienā vēl lūkoties, ja esi nonācis Alūksnē? Dodies aizraujošā piedzīvojumā ar velosipēdu pa Bānīša zemi! Šī ir vienīgā vieta Baltijā, kur regulāri kursē šaursliežu vilciens, taču šo zemi var izzināt arī ar velosipēdu. Var izbaudīt dažāda garuma un grūtības pakāpes maršrutus, aizminoties līdz pat kaimiņvalstij Igaunijai. Ik gadu šeit tiek rīkotas sacensības "Bānīša kauss jeb Apsteidz tvaiku!", kur ikviens var pārliecināties, vai velobraucējs spēj būt ātrāks par tvaika lokomotīvi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!