Latvieši ir sēņotāju tauta, līdzko nolīst pirmais vasaras lietutiņš, esam gatavi aut gumijas zābakus, bruņoties ar sēņu nazīti un kurvjiem un mesties uz savām sēņu takām – ja ne bekas un baravikas, tad gailenes vai bērzlapes lauzt! Gadu gaitā izstrādājušās savas tradīcijas – azartiskākie bekotāji rīko festivālus un pat čempionātus, sacenšoties sēņu meklēšanā pat nakts melnumā. Šonedēļ "Tūrisma Gids" saņēma ziņu, ka kārsavieši gatavojas maģiskam piedzīvojumam mežā – nakts sēņošanas festivālam, kas notiks 12. augusta naktī Kārsavas novada dabas parkā "Nurmenes valnis".

Kā pastāstīja Kārsavas novada sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krivmane, sēņotāju komandu veido trīs uzticamie biedri, kuri nodrošinājušies ar ekipējumu – pīts klūgu grozs, nazītis, lukturītis, ērts apģērbs un telts, jo nakšņošana paredzēta meža telšu pilsētiņā.

Pulcēšanās Numernes mežā sāksies pulksten 20, būs iespēja pārbaudīt zināšanas par sēnēm, kā arī laiks uzstādīt telti. Pulksten 21.30 sēņotāju komandas kopīgi dosies mežā, lai, atgriežoties no sēņošanas, cildinātu piepildītus grozus. Inese Krivmane stāsta, ka vakara gaitā būs iespēja mieloties ar zupu, baudīt naksnīgā meža noskaņu Māra Keiša ģitārspēles pavadībā pie ugunskura.

Nākamās dienas rīts sāksies pulksten 10.00 ar skrējienu pa meža takām un rīta rosmi, pēc kuras paredzēta brokastu maltīte un došanās mājup.

Tikšanās vieta pēc GPS koordinātēm: 56.846549,27.4798143 un kartē šeit. Sēņotājiem iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruni 28343926 (Juris). Vairāk informācijas meklē www.karsava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!