Foto: Publicitātes foto

Kurzeme ir ievērojama ar saviem gleznainajiem skatiem. Tā asociējas ar Baltijas jūras šalkoņu, priežu siliem, kāpām, ievērojamajiem stāvkrastiem. Kurzeme atpūtniekiem piedāvā plašas laika pavadīšanas iespējas, arī dodoties vienas dienas maršrutā: Jūrmala – Ķemeri – Tukums – Jaunmoku pils – Talsi ir iespējams iepazīt nelielu daļiņu no šī skaistā reģiona.

Vairāk nekā tikai pludmale - vietas, ko vēl apskatīt un izbaudīt Jūrmalā

Foto: LETA
Maršrutu pa Kurzemi var sākt Jūrmalā. No Rīgas brauciet pa Jūrmalas šoseju. Iebraucot pilsētā, neaizmirstiet iegādāties caurlaidi - tās cena 2 euro. Ja dodaties uz Ķemeriem, Kauguriem vai to Jūrmalas daļu, kas ir Lielupes pusē līdz dzelzceļam, iebraucot no Slokas, caurlaide nav jāiegādājas.

Uz Jūrmalu ved arī vecākā elektriskā dzelzceļa līnija Latvijā un pat mūsdienās tas ir ērtākais un lētākais nokļūšanas veids Jūrmalā, turklāt pa ceļam var apskatīt brīnišķīgas arhitektūras pērles – vecās dzelzceļa stacijas, piemēram, 1913 .gadā celto Lielupes dzelzceļa stacijas ēku, ko līdz 1932.gadam sauca par "Buļļiem" tāpat kā visu rajonu, vai dzeltenbrūno Pumpuru stacijas ēku, ko kādreiz dēvēja par "Melluži 1".

Slokas ezeru pastaigu taka

Pie ceļa, pa kuru dosieties uz Ķemeriem, ir "paslēpies" Slokas ezers un tā pastaigu taka. Dodoties pa Slokas ezeru pastaigu taku, pa ceļam var apskatīt vairākus interesantus objektus: mitros mežus pie Vēršupītes, sēravotu pie Slokas ezera, lielo akmeni, kā arī purva ezerus. Ir iespēja uzkāpt arī skatu tornī, no kura var vērot dažādu putnu sugu pārstāvjus. Iespējams, ka ieraudzīt arī Ķemeru nacionālā parka simbolu baltmugurdzeni.

Takas sākums un beigas atrodas Slokas ezera krastā. Tur ir paredzēta vieta auto novietošanai un piknikam. Takas garums ir 3,1 kilometrs.

Savukārt par citām dabas takām dažādām gaumēm, ko apskatīt Jūrmalā, lasiet šeit.
Foto: DELFI Aculiecinieks

Foto: Delfi Foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!