Foto: Publicitātes foto
Ķemeru nacionālā parka apkārtne kļuvusi vēl par vienu labiekārtotu vietu bagātāka – pārmaiņas piedzīvojis Lāčupītes dendrārijs.

Engures novadā, starp Klapkalnciemu un Apšuciemu, uz esošās Igora Medņa Lāčupītes dendroloģisko stādījumu bāzes ir radīts "Lāčupītes labsajūtu dārzs". Biedrības "Moirunams" īstenotajā projektā te izveidotas dažādu noskaņu zonas, pastāstīja Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvji.

Teritorijā ierīkoti celiņi, laipas, atpūtas vietas, bērnu rotaļu laukums un biotualete. Pie dendroloģiskajiem stādījumiem atjaunotas nosaukumu plāksnītes un atsevišķās vietās uzstādītas norobežojošās barjeras. Tāpat dārzu papildina 12 kokā grebtas figūras un dažādas norādes.

Lāčupītes dendrārijs ir iecienīta pastaigu vieta Latvijas apceļotāju vidū. Tas aizsācies kā Igora Medņa hobijs un vaļasprieks 1959. gadā. Laika gaitā, dendrārijam veltot visu savu brīvo laiku, Mednis savācis ievērojamu koku un krūmu kolekciju, kuras izejas materiāls iegūts gan tepat Latvijā, gan kaimiņos Igaunijā un Lietuvā, gan arī no tālākām teritorijām. Plašāk lasi te.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!