Foto: Publicitātes foto
Dodoties ģimenes izbraucienā uz Kurzemi, noteikti jāapskata ne vien skaistā piejūras daba, bet arī jāapmeklē interesantie muzeji, kuru šeit netrūkst. Kurzemē ir gan mākslas muzeji, gan tematiskās izstādes, gan pilis, kuras var apskatīt arī tikai no ārpuses, ja nav vēlmes baudīt greznos interjerus un vēsturiskās ekspozīcijas. Muzeju ir tik daudz, ka atliek izvēlēties sev interesantāko vai tuvāko.

Saskaņā ar Kurzemes tūrisma asociācijas datiem novadā ir aptuveni 122 muzeji, tāpēc izvēle patiešām ir daudzveidīga – māksla, dizains, vēsture, amatniecība un pat dabas stihijas – vērot var visu, ko vien sirds kāro.

Tukuma Mākslas muzejs

Tukuma muzejs tika dibināts 1935. gadā, kļūstot par pirmo mākslas muzeju ārpus Rīgas. Patlaban tā sastāvā ir Tukuma Mākslas muzejsDurbes pilsMākslas galerija "Durvis"Tukuma Pils tornisTukuma Audēju darbnīcaPastariņa muzejs un arī Džūkstes Pasaku muzejs. Jāteic, visi muzeji ir interesanti un iekļaujami brīvdienu maršrutos.

Savukārt Tukuma Mākslas muzejs atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā, kur joprojām var vērot seno apbūvi un tradicionālo bruģi. Muzejs ir iekārtots 1880. gadā būvētajā ēkā, kur tas atrodas kopš 1997. gada.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!