Foto: Monta Judicka
Ciemojoties Smiltenē, nevar neizstaigāt vienu no skaistākajām pilsētas maršrutiem, kas ved no Vidusezera līdz Tepera ezeram. Šo gājienu pieveikusi arī fotogrāfe Monta Judicka, kas piekrita ar saviem iespaidiem dalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

"Aptuveni pirms nedēļas devos uz Smilteni, lai apskatītu pilsētu pirmo reizi. Visskaistākā vieta Smiltenē, manuprāt, ir pastaigu taka gar Vidusezeru un Veco parku, kas ved līdz Tepera ezeram. Pastaigu taciņai piemīt īpašs šarms, kas nav sastopams citur," stāsta Monta.

Maršruta garums no Vidusezera līdz Tepera ezeram stiepjas aptuveni kilometra garumā. Lai to veiktu, jārēķinās aptuveni ar pusstundu vai stundu. Taka atrodas tuvu pilsētas centram un autoostai, un tā ir lieliska vieta atpūtai dabā.

Foto: Monta Judicka

"Šai vietai piemīt īpaša aura ar līkumainajām koka laipiņām starp kokiem. Pa ceļam ir apskatāmi dīķi, kas ir savā starpā savienoti, koka vanšu tilts, kā arī Abula upīte. Nonākot līdz Tepera ezeram, var apskatīt strūklaku, koka tiltiņus un promenādi. Sākumpunktā otrpus Vidusezeram var uzkāpt pa kāpnēm un doties uz Kalnamuižas ciemu, kā arī aptuveni 10 minūšu gājienā no Kalnamuižas ir apskatāma Smiltenes "Stounhendža"," stāsta Monta.

Foto: Monta Judicka
Ar citiem Montas Judickas foto var iepazīties šeit, savukārt turpinājumā neliels ieskats no skaistās pastaigas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!