Liepājas centrā, Rožu laukumā un skvērā starp Graudu un Ausekļa ielu, kā arī pie pilsētas robežām uz Grobiņu un Nīcu, uzstādīti šo Līgo svētku rotājumi, informē Aigars Štāls, Liepājas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists.

Šajos saulgriežos pilsētas rotājumos ietverts vēja un vasaras saulgriežiem raksturīgie ziedu motīvi. "Šā gada rotājumos mēs vēlējamies atkal izmantot vēja motīvu un simboliku, ko jau agrāk esam redzējuši pilsētas noformējumā. Spēlējoties ar dažādām idejām un turpinot iepriekš izmantoto margrietiņas, siera rituļa un saules motīvu, nonācām pie ziedlapiņu salīdzināšanas ar bērnu vējdzirnaviņu spārniem, kas jūtīgi tver brāzmas," šās vasaras saulgriežu rotājumu tapšanas gaitu atklāj pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule.

Rotājumos izmantotos mākslīgos materiālus papildina apaļas, svaigas siena ķīpas no laukiem, kas katra ietīta latvju rakstu joslā un atgādinot par padarīta darba sajūtu.

Vērīgāki liepājnieki būs pamanījuši, ka jau iepriekš, Ziemassvētku un 4. maija svētku rotājumos, pilsētā izmantoti latvju raksti un zīmes. Šoreiz tas atkārtojas, lai simboli uzrunātu, dotu brīvu vaļu katra domām un jūtām par Saules ritu pie debesīm, skaidro Štāls.

Rotājumu uzstādīšanu un uzturēšanu nodrošina SIA "Red Concept". Rotājumu iepirkumā izsludinātā summa bijusi 3800 eiro bez PVN, pastāstīja Štāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!