Foto: F64

Sākot ar 12. decembri, LU Botāniskajā dārzā (Rīgā, Kandavas ielā 2) tiks atvērta pastaigu taka "Ziemas gaismas dārzs". Krāšņā pastaiga maģiskajā vidē būs distancēta, un pastaigas laikā Latvijas labākie gaismu mākslinieki pārvērtīs pasauli sev apkārt, pastāstīja pasākuma organizatori.

Kopā pastaigā būs iespējams apskatīt 20 gaismas instalācijas, kuras veidojuši labākie Latvijas gaismotāji, kas pieredzi guvuši teātros, pasākumu nozarē, kino un multimediālos projektos. "Šis laiks gaismu profesionāļiem Latvijā nav viegls – kopš marta viņu darbs ir ierobežots, taču ikvienam māksliniekam ir nepieciešama jaunrade – distancētā pastaigu taka dos iespēju gaismu māksliniekiem kaut attālināti, bet satikt savu skatītāju," par pastaigu taku stāsta projekta autors Mārcis Gulbis.

Gaismas instalācijas gaismas pastaigā veidos Kārlis Kaupužs, Kaspars Hercmanis, Jūlija Bondarenko, Andrejs Dubkovs, Jānis Pētersons, Vilnis Valle, Kārlis Ozoliņš, Oskars Timbars, "Those Guys Lighting", Kristaps Bunga, Harijs Zālītis, Patriks Piternieks, Kalvis Kampenuss, Rihards Popovs un citi Latvijas gaismu mākslinieki.

Pēc pastaigu takas apmeklējuma apmeklētājiem būs iespējams nobalsot par kādu no gaismas instalācijām – deviņi procenti no katras biļetes ieņēmumiem tiks novirzīti tās gaismas instalācijas autoram (vai viņa izvēlētam labdarības projektam), par kuru apmeklētājs nobalsos.

Pastaigu taka "Ziemas gaismas dārzs" būs apskatāma LU Botāniskajā dārzā jau otro reizi gan decembrī, gan janvārī. Lai nodrošinātu epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanu un garantētu drošību takas apmeklētājiem, takas rīkotāji ir noteikuši 10 metru distancēšanās pienākumu katrai mājsaimniecībai, kas apmeklēs izgaismoto dārzu. Lai izvairītos no jebkādas iespējamas papildu pulcēšanās, ieejas biļetes uz pastaigu taku tiks tirgotas ar individualizētu ieejas laiku katrai mājsaimniecībai atsevišķi un tikai iepriekšpārdošanā. Apmeklētājiem uz pastaigu taku būs jāierodas uz biļetes norādītajā laikā, pastaiga tiks organizēta, ievērojot vienvirziena kustību. Pastaigas apmeklētāji apņemas ievērot epidemioloģiskos drošības noteikumus un slimības simptomu gadījumā pastaigu neapmeklēt.

Pastaigu takas ieejas biļešu cenas būs no 6 līdz 10 eiro katrai personai un tās būs pieejamas "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības sistēmā no 11. decembra. Pastaigas apmeklējums bērniem līdz 7 gadu vecumam un invalīdiem (uzrādot apliecību) – bez maksas. Pastaigas laikā LU Botāniskā dārza abonementi un ielūgumi nav derīgi, pastaigu taka var tikt ierobežota un/vai slēgta nelabvēlīgu laika apstākļu vai tehnisku iemeslu dēļ. LU Botāniskajā dārzā ievest mājdzīvniekus nav atļauts. Vairāk informācijas šeit.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!