Foto: Artis Veigurs
Īpaši skaistu ziemeļblāzmu naktī uz 5. novembri sanācis iemūžināt fotogrāfam Artim Veiguram. Maģiskajās krāsās debesis iekrāsojušās Jūrmalas apkārtnē – Jaunķemeros un Slokas ezera apvidū. Kā min fotogrāfs, šoreiz ziemeļblāzmu nedaudz bija iespējams saskatīt pat ar neapbruņotu aci.
Foto: Artis Veigurs

Gar Slokas ezeru, kur arī iemūžinātas skaistie mirkļi, ved lokveida taka. Tās garums ir aptuveni trīs kilometri. Taka vijas gan gar ezera krastu, gan cauri mežam. Pastaigājoties var apskatīt dažādus meža tipus – sākot ar kāpu un priežu sauso ainavu un beidzot ar pavasarī applūstošām, romantiskām melnalkšņu audzēm. Slokas ezerā ligzdo vairākas aizsargājamas putnu sugas, un tā ir nozīmīga migrējošo putnu atpūtas vieta. Putnu vērošanai Slokas ezera krastā slejas pat peldošs putnu vērošanas tornis, kas redzams arī fotogrāfijās.

Ko vēl apskatīt, ja ceļi veduši uz Jūrmalas pusi, meklē te.

Kāvi jeb ziemeļblāzma ir atmosfēras augšējo slāņu spīdēšana, gaisa molekulām mijiedarbojoties ar Saules vēja daļiņām. Ziemeļblāzma tiek dēvēta arī par "Aurora borealis" ziemeļu puslodē, par "Aurora australis" dienvidu puslodē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!