Foto: DELFI
Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija sadarbībā ar Ķemeru nacionālā parka reģiona uzņēmējiem un pašvaldībām 11. maijā organizēs Ķemeru nacionālā parka Ceļotāju dienu, informēja Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas pārstāve Inga Vonoga.

Ceļotāju dienas pasākumi notiks Ķemeros "Meža mājā" un Ķemeru lielā tīreļa karjeros, Jaunķemeros restorānā "Neptūns" un pie kūrorta rehabilitācijas centra "Jaunķemeri", kā arī Lapmežciemā, Smārdē, Slampes un Džūkstes pusē.

Ceļotāju dienu laikā tiks rīkota ekskursija, paredzot kūdras ražošanas uzņēmuma "La Flora" apmeklējumu, tiks rīkots pasākums Ķemeros "Meža mājā" ar jaunā dabas izglītības centra prezentāciju, notiks pārgājiens uz populāriem un mazāk zināmiem Ķemeru apkārtnes sēravotiem, gida pavadībā tiks rīkota ekskursija Ķemeru vēsturiskajā centrā, kā arī tiks organizēts laivu brauciens pa Vecsloceni un Slokas ezeru līdz Lielupei kopā ar SIA "Jūras laivas".

Tāpat tiks rīkotas vēl citas ekskursijas, būs iespēja iepazīt seno zvejnieku dzīvi Lapmežciema muzejā, tiks organizēta veloekskursija "Pāri seno lielvalstu robežām", pārgājiens un vēl daudzi citi interesanti pasākumi, kas ļaus iepazīt Ķemeru nacionālo parku daudzveidību un bagātību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!