Latvija ir bagāta ar avotiem, kas atrodami dažādās vietās. Smiltenes apkārtnē slēpjas interesantie Vecsautiņu avoti, kurus var aplūkot ikviens gribētājs.

Avoti atrodas Smiltenes novada Launkalnes pagastā, netālu no Smiltenes pilsētas. Braucot pa Smiltenes-Gulbenes šoseju, redzama norāde, kas ved uz avotiem.

Mežā, starp kokiem, izveidojies mazs kāpjošo avotu baseiniņš. Avoti piesaista uzmanību ar nepārtraukto mutuļošanu un neparasto izskatu. Vietās, kur tas mutuļo, ir ļoti gaiši smilšu pleķīši, bet apkārt tiem ir tumšas kūdras nogulsnes. Avotu ūdens nāk no pazemes dzīlēm, tas ir ļoti auksts un arī dzidrs.

Vecsautiņu avotus iecienījuši apmeklēt ne tikai zinātkārīgākie Latvijas apceļotāji, bet arī tie, kuri dzīvo tā apkārtnē, jo avotu ūdens ir ļoti tīrs un dzidrs. Vietējie pat šo vietu izvēlas apmeklēt, lai spirdzinošo avotu ūdeni varētu iesmelt līdzņemšanai.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!