Foto: Publicitātes attēli
10. jūlijā Zlēkās notiks velo orientēšanās jeb velo brauciens "Sudraba spieķis", kas ļaus iepazīt Zlēku apkārtnes ceļus un mazceliņus. Orientēšanās dalībniekiem būs iespēja arī laimēt balvas.

Velo brauciena starts sāksies pulksten 10:00 Zlēku muižas parkā. Kopējais velo brauciena distances garums ir aptuveni 33 kilometri, bet katrs dalībnieks var izvēlēties savu maršruta garumu. Ja iecerēts mērot visu distanci, būs vajadzīgas piecas sešas stundas.

Kā norāda "Sudraba spieķa" rīkotāji, uzvarētājus nenoteiks laiks un ātrums, bet kontrolpunktos iegūtā summa. 10. jūlijā būs pieejami 20 kontrolpunkti, katrā no tiem būs jāveic kāds uzdevums. Braucienā var piedalīties individuāli dalībnieki vai iesaistīties komandas – būtiska nozīme būs velosipēdistu un braucamrīku noformējumam, arī asprātīgam komandas nosaukumam.

"Sudraba spieķa" organizētāji vēlas veicināt kultūrtūrisma attīstību novadā un Zlēku pagastā, iesaistīt novada iedzīvotājus un tuvākos kaimiņus fiziski aktīvās darbībās, aicinot izbaudīt dienu svaigā gaisā ar draugiem vai ģimeni, pārbaudot savas fiziskās un erudīcijas spējas. Zlēku apkārtnē ir daudz mazu meža celiņu, kuri ir ideāli piemēroti velobraucējiem. Pavadot svaigā gaisa saturīgu dienu, pasākuma dalībniekiem būs iespēja noskatīt arī jaunas ogu un sēņu vietas.

Velo orientēšanās brauciena finišs paredzēts Zlēku muižas parkā, kur notiks uzvarētāju apbalvošana dažādās nominācijās.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!