Foto: F64

Kurš gan spēj izsekot gaiteņu un zāļu labirintiem grandiozajā Rundāles pilī? To noskaidrot tagad var ikviens, pils muzeja kasē saņemot lapu, kas ekskursijas gaitā jāaizpilda, attēlos redzamajiem fragmentiem pierakstot telpas nosaukumu – šāda orientēšanās spēle īpaši patiks mazajiem.

"Uzdevums ir pavisam vienkāršs un šādā veidā vēlamies, lai cilvēki vairāk pievērš uzmanību dažādām detaļām nevis vienkārši izskrien cauri pilij, kā mēdz darīt daļa apmeklētāju," stāsta Apmeklētāju apakalpošanas nodaļas speciālists Kristaps Zēbergs.

Šoreiz orientēšanās lapā attēlotie fragmenti ir izvēlēti pilnīgi nejauši, taču nākotnē plānots izveidot vairākas tematiskās orientēšanās spēles. Pirmo reizi līdzīga spēle izmēģināta 2014.gada Dārza svētkos, kur svētku apmeklētāji bija aicināti saņemt orientēšanās lapu, atbildēt uz jautājumiem un atrast dažādus augus dārza bosketos. Spēlē piedalījās ap 100 dalībnieku, un tā guva atsaucību apmeklētāju vidū. Šogad, jūnija beigās, Dārza svētkos atzīmējot rožu tā desmitgadi, pils saimnieki sola arī jaunu orientēšanās spēli par rozēm.

Izmantot iespēju piedalīties orientēšanās spēlē parādes zāļu un parādes apartamentu kompleksā aicināts ikviens muzeja apmeklētājs. Pašlaik ir īstais laiks to darīt, jo pilī organizēto grupu apmeklējums vēl nav tik liels un ir iespēja ekspozīciju uzmanīgi izpētīt. 

Orientēšanās spēle pieejama ikvienam apmeklētājam, iegādājoties biļeti muzeja apskatei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!