Foto: Shutterstock

No šī gada 16. decembra līdz nākamā gada 30. aprīlim norisināsies otrais pārgājienu cikls "Dabas apļi", kurā iespēja doties izzinošās un aizraujošās pastaigās un izpētīt septiņus Pierīgas novadus – Salaspils, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu, Ogres un Ādažu – un iepazīt to kultūrvēsturiskās vērtības.

Pārgājieni būs gan pa vieglākām, gan ne tik vieglām takām un ceļiem, kā arī jārēķinās ar reljefa izaicinājumiem, kas jāpārvar, rāpjoties kalnā un šļūcot no tiem.

Lai piedalītos pārgājiena ciklā, viedtālrunī lejupielādē aplikāciju "Actionbound" (iOS, Android) un no 16. decembra aplikācijā meklē pirmos septiņus pārgājienus, kas sākas ar vārdiem "Dabas apļi". Izvēlies, kuru maršrutu vēlies iziet, piereģistrējies un dodies piedzīvojumā. Nākamie septiņi pārgājieni būs pieejami no nākamā gada 1. februāra.

Pārgājienu maršrutu autori ir visu augstāk minēto novadu tūrisma speciālisti, kas atlasījuši un izcēluši sava novada dabas un kultūrvēsturiskās vērtības.

Maršruti ir no astoņiem līdz 17 kilometriem gari, tie ved gan gar Rīgas jūras līča piekrasti, gan apkārt ezeriem, gan gar purviem un upēm. Izstaigājot visus 14 maršrutus, kopumā veiksi aptuveni 150 kilometrus un apskatīsi vairāk nekā 70 vietas Pierīgā, kopumā nostaigājot aptuveni 20 tūkstošus soļu.

Maršrutos varēs ne tikai uzzināt informāciju par dažādiem tūrisma objektiem, bet arī piedalīties viktorīnā un veikt kādu interesantu uzdevumu.

Pārliecinies, lai, dodoties pārgājienā, viedtālrunis ir uzlādēts, tam ir ieslēgts internets un aktivizēta atrašanās vietas noteikšanas opcija.

Pārgājienu ciklā dalība ir bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!