Foto: Foto: Ilona Mekša

7.jūlijā ekspluatācijā nodots pontonu tilts, kas savieno promenādi – Mazā Ezerkrasta ielu ar Ludzas pludmali "Radziņš". Jaunā pastaigu tilta garums ir nepilni 300 metri, liecina informācija Ludzas novada mājaslapā.

Pontonu tilts piemērots, lai pastaigātos un baudītu ūdens tuvumu un dabasskatus.

Vēstīts, ka 2020. gada nogalē Ludzas novada pašvaldība ieguva ģimenei draudzīgākās pašvaldības titulu konkursā "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2020" un naudas balvu 25 tūkstošu eiro apmērā. Pašvaldība līdzfinansēja projekta "Pontonu tilta ierīkošana no Mazā Ezerkrasta ielas līdz Ludzas pludmalei "Radziņš" A. Upīša ielā 16, Ludzā pāri Mazajam Ludzas ezeram" īstenošanu, un nu šī dāvana ir pasniegta visiem Ludzas iedzīvotājiem un viesiem.

"Pontonu tilta ierīkošana ir sens sapnis, kurš ilgu laiku dažādu iemeslu dēļ netika realizēts. Pontonu tilts/laipa ir 289 metru gara, un droši var apgalvot, ka tā ir garākā Latvijā pastaigu taka virs ūdens, kas savieno kluso vecpilsētas daļu ar aktīvās atpūtas zonu. Tas ir gan jauns tūrisma objekts, gan arī interesants objekts dabas vērotājiem un baudītājiem, jo šeit var sastapt un redzēt vairākas putnu sugas, ar kurām diemžēl mums būs jāsadzīvo. Būsim dabai draudzīgi!" norādīts mājaslapā.

2019. gadā Ludzai tapa asprātīgs tūrisma videorullītis, kas aicina apskatīt Latvijas vecāko pilsētu. Video galvenais varonis iepazīst Ludzas novadu visā tā krāšņumā, izmēģinot īstus latgaļu ēdienus, apmeklējot skaistākās vietas un tūrisma objektus, klausoties grupu "Latgalīšu Reps", kuras dzimtā puse ir tieši Ludza, un baudot gan aktīvu, gan mierīgu atpūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!