Foto: Publicitātes foto
"Gads aizskrējis nemanot!" – tā daudzi teiks gada pēdējā dienā. Ja vēl īsti skaidrības, kurp doties un ko darīt šī gada pēdējā dienā un nākamā gada pirmajā dienā, lūk, jaukas idejas, ko iesaka tūrisma informācijas centra speciālisti atpūtai Tukuma pusē – vien 60 kilometrus no Rīgas.

Gada pēdējā dienā, 31. decembrī, žiperīgākie un izturīgākie aktīvās atpūtas cienītāji aicināti uz Vecgada kopskrējienu 31 kilometru garumā pa Tukumu un apkārtni. Skrējiena organizatori ir sporta entuziastu apvienība "Sporta patriots", kas ikvienu skrējēju gaidīs šajā dienā uz startu pulksten 10 pie Tukuma lielās egles Brīvības laukumā. Vairāk informācijas pa tālruni 27081835.

Foto: Publicitātes foto

Ja dienu ieplānots pavadīt citādi, bet 31. decembra vakarā gribas būt kopā ar citiem tukumniekiem, ikviens tiek aicināts doties uz Brīvības laukumu, kur no pulksten 23.30 "Kur tu teci, gailīti?" noskaņās, apbalvojot skaistāko Ziemassvētku noformējumu konkursa uzvarētājus, tiks pavadīts Vecais gads, bet pusnaktī Katrīnas laukumā šauts salūts, sagaidot Jauno gadu.

Varbūt jau ir pamanīts, bet varbūt nezināt, ka šonedēļ Latvijā viesojas ļoti daudz kristīgo jauniešu. Daudzi no tiem dzīvos un dažādos lūgšanu pasākumos piedalīsies arī Tukuma baznīcās. Ja jūtat, ka ir vēlme viņiem piebiedroties, tad 31. decembrī pulksten 23 Tukuma evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Vecgada nakts lūgšana, bet 1. janvārī pulksten 11 dievkalpojums kopā ar Tezē (Taize) pasākuma dalībniekiem. Vecgada nakts lūgšanas iecerētas arī Tukuma Romas katoļu baznīcā un Tukuma Baptistu draudzē. Vairāk informācijas par lūgšanām Tukuma ev. luteriskajā baznīcā - www.tukumabaznica.lv

Bet kā tad ar jautro un skanīgo Vecgada pavadīšanu un Jaungada sagaidīšanu? Gadu mijas balles Tukuma pilsētā būs pieejamas trīs vietās. Gada pēdējā dienā – 31. decembrī jau no pulksten 22 Tukuma Ledus hallē dejas spēlēs grupa "Welvets" un "Jānis&Mārtiņš", bet viesnīcā "Tukums" līdz pat pulksten 5 rītā būs gan grupas "Liepavots" spēlētā balle, gan karaoke ar Mareku Mozoļevu. Savukārt Jaungada balle Tukuma pilsētas Kultūras namā sāksies pusstundu pēc salūta noskatīšanās – pulksten 00.30 un to spēlēs grupa "Tequila". vairāk informācijas: www.visittukums.lv

Foto: Publicitātes foto

Savukārt 1. janvāra vakarā, nu jau tradicionāli, Jaunpilī atkal notiks Jaunpils pils karnevāls. Šī gada tēma – "Kā pasakā…". Arī šogad šajā naktī pilī valdīs maģiska gaisotne, atdzīvosies pasaku tēli un lielajā zālē norisināsies Masku balle, kuru spēlēs grupa "Apvedceļš". Būs arī laimes liešana, krāsainas pārvērtības, mirkļu zibšņi un zīmējumi, laimes lozes. Balles sākums pulksten 22, taču ieejas durvis pilī būs atvērtas jau stundu iepriekš. Atcerieties – ierodoties maskā, ieeja uz karnevālu lētāka! Vairāk informācijas jautāt Jaunpils pilij pa tālruni 29442539 vai www.jaunpilspils.lv.

Foto: Publicitātes foto

Bet, kad lustīgi sagaidīts Jaunais gads, vērts izbraukt pie dabas kopā ar mīļajiem. Lūk dažas idejas, ko apskatīt Tukuma pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!