Foto: Alise Lūse
Ja sanācis paviesoties Ungurpilī, Alojas novadā, tad noteikti vērts paviesoties Ungurpils parkā, kur izvijušās kā skaisti iestaigātas dabas takas, tā īpaši izveidota ratiņtrase ar izzinošiem stendiem.

Taka ved gar gleznaino Ungurpils dzirnavu ezera krastu, kas ir viena no Alojas novada dabas pērlēm. Dzirnavu ezerā sastopamas trīs peldošās salas – savulaik šādu salu bijis pat 12, bet laika gaitā tās saaugušas kopā ar krastu.

Kā pastāstīja dabas taku entuziaste Alise Lūse, kas tur paviesojusies pavisam nesen, pastaigu ieteicams sākt ar skatu torņa apmeklējumu, kas paver jauku ainavu uz ezeru un pašu parku, un tālāk doties blakus esošajā muižas parkā uz pašu ratiņtrasi – dabas zinību klasi, kas ved gar ezeru un 14. gadsimta pils mūra drupām.

Foto: Alise Lūse

Ratiņtrase veidota kā koka laipa ar vairākām izzinošām platformām, kurās uzstādītas informatīvās plāksnes, kas sniedz zināšanas par Ungurpils vēsturi, Dzirnavezeru, parka kokiem un krūmiem.

Foto: Alise Lūse

Ratiņtrase ir 0,7 kilometrus gara, vienvirziena, taču aktīvākie takotāji pastaigu var turpināt pa citām parkā iestaigātajām zemes taciņām, jo pats Ungurpils parks ir 5,6 hektārus liels.

Foto: Alise Lūse

Pie skatu torņa iekārtots arī neliels sporta laukums un brīvdabas estrāde. Takas sākums pie Ungurpils parka, Liepu ielā 3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!