Foto: Publicitātes foto

Biedrība "Ūdenszīmes" aicina gan lielus, gan mazus apmeklēt mākslas mīļotājus apmeklēt "Šķūņa mākslas galerijas" atklāšanas pasākumu, kas notiks piektdien, 29.maijā, plkst. 12.00 Kaldabruņas skolā, aptuveni 20 kilometru attālumā no Daugavpils.

Galerijas nosaukums neesot izvēlēts nejauši un mudinot domāt par to, kas ir māksla, skaidro organizatori. Kas liekams galerijā, un kas izmetams kā nevajadzīga lieta? "Nu jau vairāku gadu radošā procesa laikā esam sapratuši, ka ne visiem mūsu mākslas darbiem ir vieta greznās galerijās un pat ne mūsu pašu Pļavas muzeja zālē. Tai pašā laikā ir lietas, par kurām nevajadzētu aizmirst," skaidro biedrības pārstāve Ieva Jātniece. Tādēļ "Šķūņa mākslas galerija" esot ideāls risinājums – tā likšot atcerēties par vecu lejkannu, lāpstu, apdrupušu māla trauku vai zīmējumu, kas apputējis, slēpjas plauktā un gaida, kad tam atkal liks justies novērtētām un noderīgām.

Kaldabruņas "Šķūņa mākslas galerijā" varēšot apskatīt pašdarinātas lietas - ar gaumi un izdomu, vecas lietas – ar vēsturi (labā stāvoklī), arī uzlabotas lietas – ar mainītu vēsturi un dīvainas lietas ar stāstu.

Atklāšanas pasākumā viesi piedalīšoties arī kopējā objekta "Kas ir māksla?" veidošanā, kā arī papīra vārīšanā lielajā katlā. Varēšot baudīt zaļo zupu. Galerijas veidotāji aizcina atklāšanas pasākuma viesus ņemt līdzi arī savus eksponātus.

"Šķūņa mākslas galerijas tapšanā galvenā loma esot organizācijas "Ūdenszīmju" radošajai komandai, tomēr liels paldies esot jāsaka arī atbalstītājiem – Borisa un Ināras Teterevu fondam, kura atbalstītā projekta "Sēlijas sieviete staro" laikā izveidotas daudzas interesantas lietas, kā arī fondam "Ziedot", kas piešķīris finansējumu projektam "Štābiņš". Šis pasākums esot arī "Štābiņa" darbības atklāšana, un mākslas darbu tapšanā biedrība jau šobrīd aktīvi sadarbojas ar Rubeņu pamatskolu. "Štābiņa" ietvaros visas vasaras garumā organizācijas durvis otrdienās un piektdienās būšot atvērtas bērniem – radošajos procesos viņus ievadīs( un arī pieskatīs) Solvita Kukle un Ilze Ermansone.

http://wptiger.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!