No 22. maija līdz 8. jūnijam Smiltenē norsinās velobrauciena "Ieriteņo vasarā" akcija, kam par godu izveidoti trīs velomaršruti ar interesantiem uzdevumiem, pastāstīja Smiltenes novada tūrisma informācijas centra tūrisma organizatore Lelde Atlāce.

Ir izveidoti trīs jauni apļveida velomaršruti 12, 25 un 37 kilometru garumā, kas vedīs pa Mēru, Bilskas un Jaunbilskas apkārtni. Visu maršrutu sākums un noslēgums ir pie Mēru muižas. Visi maršruti līdz 8. jūnijam būs marķēti dabā, bet pēc 8. jūnija tos varēs izbraukt, vadoties pēc maršrutu kartes.

Maršrutu laikā ir sagatavoti vienkārši, pa ceļam veicami uzdevumi, lai braucienu padarītu vēl interesantāku. Uzdevuma atbildes var ierakstīt izdrukātajā maršrutu kartē, norādot savus kontaktus. Līdz 8. jūnijam maršruta veidlapu jāatstāj Mēru muižas gudrās pūces vēderā, kas mājo uz muižas terases, jo visi dalībnieki piedalīsies loterijā, kurā daži laimīgie tiks pie pārsteiguma balvām no Smiltenes novada TIC.

Velomaršrutu karte ar uzdevumiem un gps navigācijas faili pieejami šeit.

Smiltenes TIC aicina būt atbildīgiem un ievērot visus noteiktos drošības pasākumus, jo tikai tā iespējams pasargāt pašiem sevi un apkārtējos. Tāpat Smiltenes TIC atgādina, ka, atrodoties uz ceļa un kustībā, obligāti jāievēro ceļu satiksmes noteikumi, kā arī tiek aicināts lietot aizsargķiveres (bērniem līdz 12 gadiem tās ir obligātas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!