Foto: F64

Izveidota jauna bezmaksas izglītojoša audiostāsta pastaiga "Iepazīsti Latvijas neatkarības stāstu", kurā ikviens var doties, lai izzinātu un pilnveidotu zināšanas par Latvijas valsts neatkarības iegūšanu.

Interaktīvo pastaigu-stāstu maršrutu, lai aizraujošā un izglītojošā veidā iepazīstinātu ar svarīgākajiem Latvijas neatkarības iegūšanas un tās atjaunošanas notikumiem radījusi bērnu grāmatu autore, rakstniece Agnese Vanaga kopā ar vēstures lietpratēju, pieredzējušu skolotāju Vitu Jaunozolu. Lai gan audiostāsta pastaigā var doties ikviens, pilnveidot zināšanas par nozīmīgākajiem datumiem mūsu vēsturē īpaši tiek aicināti bērni. Skolēniem un ģimenēm ar bērniem aizraujošā un saistošā veidā tā ir iespēja uzzināt par to, kas un kā notika, kādi apstākļi palīdzēja, kādi šķēršļi bija jāpārvar, kādi cilvēki bija klāt toreiz un ko viņi darīja ne tikai 18. novembrī, lai mēs varētu svinēt Latvijas dzimšanas dienu.

Pastaigas sākums ir pie skulptūras Lielais Kristaps, tad pastaiga turpinās gar Rīgas pili–Latvijas banku–Neatkarības laukumu–Latvijas Nacionālo teātri–gar pieminekli Kārlim Ulmanim–gar pieminekli Rūdolfam Blaumanim–caur Bastejkalnu un pastaiga noslēdzas pie Brīvības pieminekļa.

Foto: Publicitātes foto

Audiostāsta pastaiga ir aptuveni stundu gara un pieejama bezmaksas aplikācijā "Qwixi". Pastaiga plānota tā, lai klausītāju izvestu pa svarīgākajām vietām, kas bijušas nozīmīgas Latvijas vēsturē un saistītas ar neatkarības iegūšanu. Pastaigā var doties jebkurā sev ērtā laikā.

Komponists Kārlis Auzāns paspilgtinājis stāstu ar orģinālmūziku un skaņas efektiem, radot sajūtu, ka stāsta klausītājs atrodas stāsta epicentrā un notikumi tam notiek visapkārt, bet neatkarības stāstu ierunājusi TV personība un pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš, kurš iejuties kareivja Viļa lomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!