Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 14. janvārī, Latvijas valsts mežu (LVM) dabas parkā Tērvetē rūķu pilsētā Čiekurē norisināsies vēl nebijis pasākums "Atgriezies, Eglīte, mājās". Tajā gan lieli, gan mazi dabas draugi tajā aicināti pavadīt laiku dabā, ziemā, līdzi ņemot savu svētkus piedzīvojušo eglīti, informēja Ruta Vazdiķe, dabas parka Tērvetē pārstāve.

Foto: Publicitātes foto

LVM dabas parkā Tērvetē no pulksten 13 Rūķu pilsētā Čiekurē paredzēta tikšanās ar jautrajiem meža iemītniekiem, kopīga iešana rotaļās, sadziedāšanās, sildīšanās pie ugunskuriem un siltas tējas baudīšana. Visi azartiskie un nenogurdināmie varēs pārbaudīt spēkus sportiskās aktivitātēs. Vairākās atklājumu stacijās meža iemītnieki dalīšoties zināšanās par raibo mūžzaļās eglītes stāstu – par čiekuru daudzveidību, zaļā koka vecuma noteikšanu, par eglītes draugiem un nedraugiem un par skujkoka koka noslēpumiem mežā.

Foto: Publicitātes foto

Vai vēlaties iejusties mežinieka lomā? Tāda iespēja arī rūķu pilsētā Čiekurē būs – turēt rokās motorzāģi, pielaikot speciālo ķiveri un tuvumā izpētīt īpašu meža traktoru. Bet pulksten 15 varēšot piedzīvot negaidītas eglītes pārvērtības.

Ieeja ar parka biļetēm, vairāk informācijas pa tālruni 28309394 vai e-pastā: tervete@lvm.lv, kā arī www.mammadaba.lv, www.facebook.com – Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!