Ilgākām pavasara pastaigām, piedzīvojumu kāres apmierināšanai un Valpurģu nakts sagaidīšanai kā radīts ir Tērvetes dabas parks.

Tērvetes dabas parks ir draudzīgākā vieta ģimenei ar bērniem un tiem, kuri ir gatavi pieņemt brīnumu, jo līdz ar 72 apdraudētu augu sugu apskati, unikālā, 300 gadus vecā priežu sila majestātiskumu un garākām pastaigām, šeit ir iespējas satikt laumiņas, milzi, Sprīdīti un paraudzīties, kā dzīvojuši senie zemgaļi.

Iecienītākās parka vietas ir Pasaku mežs, Aktīvās atpūtas laukums un Rūķīšu mežs.

Tērvetes dabas parkā var sastapt ne tikai ap 100 dažādu koka skulptūrās atveidotus rakstnieces Annas Brigaderes pasaku lugu varoņus - Sprīdīti un Lutausi, Meža Ķēniņu ar galmu, Anneli ar draudzenēm,  bet arī "dzīvus" pasaku tēlus: rūķus, Sila raganiņu, Princesi un Sīkstuli.

Bērni te var kārtīgi izskrieties un izložņāties pa parka namiņiem un pat pavisam baisām pasaku vietām. Bet visa ģimene Tērvetē var doties izbraucienos ar velosipēdiem pa parka milzīgo teritoriju vai vērot gājputnu atgriešanos un jaunu māju meklējumus ap 70 šogad no jauna veidotajos putnu būrīšos.

Tērvetes dabas parks atrodas aptuveni 80 kilometrus no Rīgas un atgriežoties no tā jūsu bērni būs tik iespaidu pārpilni, ka nejautās - vai vēl ilgi jābrauc.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!