Svētdien, 28. jūlijā, gan lieli, gan mazi aicināti doties Valmieras pilsētas svētku velobraucienā "Pa Gaujas līkumiem braucot" kopā ar aktīvo velobraucēju Santu Paegli. Maršruts atklās ainaviskākās vietas Valmierā gar Gauju, un tā kopējais garums būs aptuveni 11 kilometri, "Tūrisma Gids" uzzināja Valmieras Tūrisma informācijas centrā.

Brauciena laikā būs iespējams baudīt vasarīgo laiku un skatus gar garāko Latvijas upi – Gauju. Maršruts vedīs arī pa "Zaļo dzelzceļu" – valmieriešu iecienīto pastaigu un velo braukšanas vietu. Ikviens varēs aplūkot zivju mulāžas Ģīmes dabas takā, ieklausīties mutuļojošās Kazu krācēs un putnu čivināšanā, vērojot Gaujas tecējumu no jaunās skatu terases, stāsta Tūrisma informācijas konsultante Zane Krūmiņa.

Velobrauciena sākums un noslēgums plānots pie Valmieras Tūrisma informācijas centra Rīgas ielā 10. Pasākums sāksies pulksten 13.00 un ilgs aptuveni divas stundas, un tas būs vieglas grūtības pakāpes. Velobrauciena laikā plānota vieta atpūtai un dažādas aktivitātes.

Velo braukšana notiks pa ceļiem ar asfalta, bruģa un grants segumu. Savai drošībai brauciena laikā rīkotāji iesaka lietot velobraucēju ķiveres un cimdus. Tāpat jāņem līdzi ūdeni slāpju veldzēšanai. Dalība velobraucienā bez maksas.

Interesentiem iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālruni 26332213 vai rakstot e-pastu tic@valmiera.lv, vai klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!