Pārgājieni, izzinošas spēles un ekspozīcijas, darbnīcas un vienkārši skaista daba – to visu šajā nedēļas nogalē iespējams izbaudīt Kandavas un Tukuma apkārtnē, pastāstīja Tukuma tūrisma informācijas centra (TIC) pārstāvji.

Piektdien un svētdien, 23. un 25. oktobrī, no pulksten 13 līdz 16 Jaunmoku pils aicina doties kopīgos piedzīvojumos un aktīvi līdzdarboties "Mammasdabas" ekspedīcijā ģimenēm, savā nodabā izstaigāt pili un Meža muzeju, kā arī izspēlēt orientēšanās spēli pilī un parkā. Piedāvājumā arī radošā darbnīca ar iespēju izgatavot savu grāmatzīmi un garda maltīte ģimenes restorānā. Tas viss, veicot iepriekšēju rezervāciju. Dalību lūgums pieteikt pa tālruni 26187442. Vairāk informācijas šeit.

Sestdien, 24. oktobrī, no pulksten 8.30 norisināsies pārgājiens "Zelta rudens Abavas senlejā". Pasākums ir cikla "Kurzemes ceļš" astotais pārgājiens. Tas sāksies Kandavā pie autobusa pieturas un noslēgsies Sabilē. Tā garums aptuveni 30 kilometri. Ceļā būs iespēja apskatīt Štempeļmuižu, Kandavas mācītājmuižu, Kalnamuižu, Čāpuļu un Buses pilskalnus, Abavas Velnalu un Velnakmeni, kā arī daudz ko citu. Pieteikšanās, aizpildot informāciju šeit. Vairāk informācijas pa tālruni 28639532 un te.

Kandavā šajā nedēļas nogalē – 24. un 25. oktobrī – būs iespēja izskriet nenotikušo "Stirnu buka" sacensību trasi. Trase būs marķēta, un abas dienas būs iespēja izbaudīt rudenīgo Kandavu. Distances garums aptuveni 21 kilometri ar iespēju atgriezties starta zonā pēc astoņiem kilometriem tiem, kam trase ir par garu. Starts un finišs Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma stadionā, Daigones ielā 14. Vairāk informācijas te.

Savukārt kamēr rudens vēl tepat vien ir, jāķer tas aiz astes arī Tukuma pusē un jādodas dabā baudīt krāšņās dabas spēles, palutināt garšas kārpiņas vai apgūt kādu jaunu nodarbi kādā no radošajām darbnīcām. Lai to īstenotu, izveidots īpašs saraksts. Tas ir konkrētai apkārtnei izveidots apkopojums ar objektiem, kurus Tukuma TIC iesaka apmeklēt, lai gūtu skaistākās atmiņas par Tukuma pusē pavadīto laiku. Lai ceļojums būtu interesantāks, TIC pievienojuši arī tā saucamos "mazos darbiņus" jeb izveidojuši ķeksīšsarakstu, ko izdarīt, pamēģināt, pārbaudīt vai notestēt ceļojuma laikā Tukumā un tā apkārtnē – Abavas senlejas, Jaunpils, Engures, Džūkstes, Irlavas un Dzirciema pusē. Saraksts atrodams šeit. Izvēlies savu mazo galamērķi un dodies ceļā!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!