Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Savulaik te atpūties gan Vācijas Demokrātiskās Republikas vadonis Ērihs Honekers, gan PSRS ģenerālsekretāra Leonīda Brežņeva meita Gaļina. Te dziedāja Laima Vaikule un dejoja Boriss Moisejevs. Viesi no Maskavas lidoja šurp vienkārši tāpat – lai vakarā aizietu uz bāru. Pirms 50 gadiem, 1969. gadā, Jūrmalas restorānā "Jūras pērle" tika atvērts pirmais varietē PSRS teritorijā. Šoruden, 1. oktobrī, kulta izklaides vietas bijušie mūziķi un darbinieki plāno pulcēties, lai nosvinētu zīmīgo jubileju.

Ap "Jūras pērli" joprojām virmo neskaitāmas leģendas. Šajā vietā netika ielaisti vīrieši bez kaklasaites, biļetes uz varietē uzvedumiem bija jāpasūta divus mēnešus iepriekš, te ar naudu šķaidījās padomju pagrīdes miljonāri. Pagātnes notikumi nereti mēdz apaugt ar dažādiem mītiem. Vai tiem ir kāda saistība ar "Jūras pērli"?

"Sešdesmitajos gados, kad pārcēlos uz Jūrmalu, "Jūras pērle" jau darbojās. Taču bija nepieciešamas pārmaiņas – vasarā apmeklētāju netrūka, bet ziemā zāle bija tukša," atceras Marina Zatoka, kas tajā laikā pārraudzīja tirdzniecību Jūrmalā. Daudzējādā ziņā tieši viņa ir tā, kas Jūrmalai piešķīra restorānu slavu. "Radās ideja par nakts bāru, kura galvenie akcenti bija interjers, ēdienkarte un estrādes un deju programma."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!