Foto: DELFI
Vieta senatnīgu ēku mīļiem Igaunijā – tā īsi varētu raksturot Eisu muižu, kas diezgan ātri sasniedzama, dodoties tur ciemos no Latvijas. Romantiskā ēka, kā arī skaistais dārzs noteikti aizvedīs vēsturiskā ceļojumā, ļaujot atgriezties pagātnē.

Eisu muiža jeb "Õisu mõis" ir agrā klasicisma stilā celta ēka, kuras pamata daļa tika uzbūvēta 18. – 19. gadsimtā. Tā kalpojusi dažādiem nolūkiem, tostarp arī kā pārtikas ražotne, taču tagad, kad pirms deviņiem gadiem tur likvidējusies skola, tās durvis ir slēgtas.


Muižu apjož skaists parks. Kā skaidrots "Visit Estonia", tas ir iekārtots angļu stilā un stiepjas 11,4 hektāru plašumā. Parkā aug aptuveni 85 dažādas koku un krūmu sugas, taču zaļo ainavu papildina arī skulptūru grupa "Jaunība", strūklaka un trīs dīķi. Izklausās pēc fantastiskas vietas pastaigai, ne tā?
Foto: DELFI

Tā kā muiža ilgus gadus nav uzlabota, tajā sajūtams īpašs šarms. To, protams, pastiprina arī muižas interjers. Daudzajās telpās izvietotas gan senatnīgas fotogrāfijas, gan informācija, gan arī dažādi elementi, kas vēsta par sendienām šeit.

Foto: DELFI

Muižas vārti ir vaļā un to var apskatīt ikviens interesents, bet lai tiktu iekštelpās, kā arī muižas kompleksā esošajā smēdē, iepriekš jāsazinās ar saimniekiem.

Foto: DELFI
Vairāk par muižu un tajā rīkotajiem pasākumiem informāciju atradīsi viņu "Facebook" lapā šeit, bet ko vēl apskatīt Igaunijā, ja ceļi veduši uz šo zemi, vari apskatīt te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!