Foto: DELFI
Vēsturisku un skaistu ēku apskatīšanu var pavisam labi apvienot ar burvīgu pastaigu. Un šis noteikti ir scenārijs, ja būs sanācis atbraukt uz Dikļiem, kur atrodama Dikļu pils un tās dārzs.

Dikļu muiža vēstures lappusēs minēta jau 15. gadsimtā, tomēr ēka, ko redzam tagad, ir uzcelta 1896. gadā – laikā, kad tur saimniekoja barons Pauls fon Volfs. Pils ir visai varena – ne velti tā iekļauta Valsts arhitektūras pieminekļu sarakstā.

Izteiksmīgā neobaroka celtne šī brīža izskatu atguva 2003. gadā, kad tā, cienot visu senatnīgo, pilnībā tika restaurēta. Pateicoties gādībai, joprojām iespējams atklāt pils kādreizējo un senatnīgo burvību.

Šobrīd pilī iekārtota viesnīca, kas piedāvā nakšņot 25 atšķirīgos dizaina numuriņus, ļaujot sajust sendienu šarmu. Viesu istabas iekārtotas ar 19. un 20. gadsimta antīkām mēbelēm, grezniem kamīniem un krāsnīm, kā arī citiem elementiem, kas ļauj atgriezties laikā.
Blakus pilij atrodama klēts, kas ir vecāka par pašu pili un celta 18. gadsimta beigās. Arī tur iespējams pārlaist nakti. Iespējams paēst arī smalkā restorānā, kur ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti pils apkārtnē pieejamie produkti – pils saimnieka medījums, pašu ķertas zivis un dārzā audzēti dārzeņi un garšaugi, kā arī relaksēties spa.
Foto: DELFI
Ēkas apjož skaisti iekopts dārzs 20 hektāru platībā. Ar romantiskiem apstādījumiem, tiltiņiem un citiem elementiem. Plašāk par pašu pili lasi te.

Ko vēl apskatīt apkārtnē? Izejot pa pils vārtiem, pāri ceļam atrodas Vika jeb Viktora Kalniņa pasaku parks, kurā sagaida brāļu Rūrānu izgatavotās Vika pasaku varoņu koka figūras. Tāpat Dikļi ir vieta, kur pirms 155 gadiem kārts šūpulis lielajiem Dziesmu svētkiem, tāpēc 2014. gadā Neikenkalniņā izveidotā dabas koncertzāle, kurai blakus atrodas arī iespaidīgi vides objekti, būs interesants apskates objekts. Savukārt aktīvākie var doties garākā pārgājienā vai velobraucienā pa "Zaļajiem dzelzceļiem". Plašāk par šo maršrutu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!