Foto: Foto: Zaiga Kaire
Nākamās nedēļas izskaņā, 21. jūlijā, Carnikavā, no pulksten 9 līdz 19 notiks otrais pārgājiens projekta "Ejam!" ietvaros "Kopā ar vasaru!". Pasākumā aicināti piedalīties lieli un mazi gājēji un nūjotāji, kuri nesteidzīgi, bez sacensības, varēs iepazīt un izbaudīt Latvijas dabu un skaistumu, ko tā mums sniedz.

Katrā "Ejam!" pārgājienā paredzētas dažādas garuma distances, lai iesaistītu visa vecuma cilvēkus, neatkarīgi no iepriekšējās sagatavotības un pieredzes, un nodrošinātu spējām un vēlmēm piemērotāko.

10 km distance "Čāpotāji" paredzēta tiem, kuriem nav augsta fiziskā sagatavotība un pārgājienā pavadītais laiks nav svarīgākais. Distance lieliski piemērota ģimenēm ar maziem bērniem un cilvēkiem ar lielāku gadu gājumu. Šajā distancē dalībniekiem būs iespēja uzņemt spēkus un enerģiju, dodoties cauri meža takām līdz Dienvidu Garzezeram un ap to, kā arī iepazīt Latvijas garāko un ainaviskāko upi Gauju.

20 līdz 25 km distance "Aktīvajiem" paredzēta tiem, kuri ar fiziskajām aktivitātēm nodarbojas ikdienā, ir gatavi pārvarēt nelielas grūtības un sajust azarta garšu. Distance vedīs gar gleznainajām Gaujas ainavām, apkārt Dienvidu, Vidējam un Ziemeļu Garezeram, kā arī Ummja ezeram, aplūkojot arī Gaujas ieteku jūrā, un noslēgsies ar posmu, kas vedīs cauri Carnikavas centram.

35 līdz 40 km distance "Izaicinājumu mīlošajiem" paredzēta tiem, kuriem sportiskās aktivitātes ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, ja ne pat dzīvesveids. Sākotnēji trase vedīs cauri Carnikavas centram, tālāk spēku un enerģiju varēs gūt dodoties pa meža ceļu līdz Dienvidu, Vidējam un Ziemeļu Garezeram, kā arī apejot apkārt Ummja ezeram. Šīs distances gājējiem būs iespēja apskatīt arī skaitās upes Gaujas ieteku jūrā no abiem krastiem.

Pārgājiena laikā dalībnieki varēs ne tikai iepazīt un apskatīt skaistas vietas, bet papildus atbildēt uz dažādiem jautājumiem, kuru atbildes paslēptas kādā no maršrutā esošajiem punktiem. Pareizi atbildot uz jautājumiem, dalībnieks piedalīsies izlozē, kurā varēs iegūt vērtīgas balvas.

Esot trasē, aicinām ikvienu izbaudīt tur pavadīto laiku, ķert mirkli un iepazīt sevi! Pirmā pārgājiena posma pieredzējušākais dalībnieks pēc pārgājiena dalījās savās pārdomās par pārgājienu un iešanu: "Ja "Ejam!" būtu sacensība, es septiņreiz padomātu, vai piedalīties. Bet šeit tas ir pavisam citādāk. Ja es esmu nogājis, tad labāk vairs nevar būt. Nevienam nevajag neko pierādīt, vienkārši izbaudīt un sakārtot savas domas. Tikai ejot ar kājām Tev ir laiks paskatīties, paklausīties kā putniņi dzied, padomāt."

Dalībniekiem no 60 gadu vecuma, bērniem vecumā līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem (1. un 2. grupas) dalība pasākumā ir bez maksas, pasākuma laikā reģistrācijas teltī uzrādot personas apliecinošu dokumentu vai derīgu invaliditātes apliecību.

Sīkāka informācija un reģistrācija pasākumam www.ejamvisi.lv

KĀPĒC IET? Tāpēc, ka mēs neskrienam cauri dzīvei, mēs neskrienam prom no ikdienas. Mēs apstājamies, lai izbaudītu mirkli, apstājamies, lai uzzinātu to, kas notiek mūsos un ap mums! Iesim kopā?

Pārgājienu sērijas "EJAM!" partneri: "MyFitness", "BAO"; atbalsta: Drošības partneris "Dzirdi. Redzi. Dzīvo", Carnikavas novads, "One4event", "Daily", "Dip Dap", "KaimS", "Avector" , "Lux Express Group"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!