Ukrainas pretošanās Krievijas agresijai kopā ar Rietumu sankcijām – šāds kokteilis varētu būt nāvējošs Krievijas prezidenta Vladimira Putina politiskajai karjerai, izriet no starptautisku slavu ieguvušā ukraiņu žurnālista Dmitrija Gordona paustā ekskluzīvā intervijā portālam "Delfi".

“Visa pasaule nevarēja iedomāties, ka varonīgā Ukrainas armija jau 36 dienas (intervijas norises dienā – red.) spēs noturēties pret pasaulē otrās lielākās armijas uzbrukumu, turklāt vēl paveicot to spīdoši – nodarot pretiniekam milzīgus postījumus,” intervijā ar koncerna “Ekspress Grupp” lielāko akcionāru Hansu Luiku akcentē populārais žurnālists Gordons. Viņaprāt, Ukrainas armijas pretestība kombinācijā ar Krievijas ekonomiku slāpējošām Rietumu sankcijām “saplūdīs vienā punktā”. “Tieši šajā punktā ir sākums Krievijas sabrukumam,” paredz Gordons un piebilst, ka agresīvo lielvalsti vēlas dēvēt par “fašistisko Krieviju”. Līdz ar Krievijas ekonomisko un politisko sabrukumu Gordons prognozē arī Putina politisko bojāeju. 

Gordons neredzot jēgu sarunām ar Krieviju: “Es ne mazākajā mērā neticu krieviem. Saprotu, ka Krievija izmanto sarunas, lai iegūtu laiku sava karaspēka pārgrupēšanai.” Turklāt Putins neesot gatavs atzīt patiesos Krievijas nodarījumus Ukrainā, savukārt neviens Ukrainas prezidents neparakstītu līgumu par atteikšanos no Krimas, Doņeckas un Hersonas apgabala.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!