Pētot un ņemot vērā Mēness ritmu ietekmi, protams, var iztikt ar samērā rupju Mēness cikla iedalījumu četrās Mēness fāzēs, vai pat vēl vienkāršāk – augoša un dilstoša Mēness periodos.

Astrologi tomēr saskata vēl smalkāku Mēness ietekmi uz visu dzīvo, tajā skaitā cilvēku, un iedala periodu starp diviem jauniem Mēnešiem 29 vai 30 Mēness dienās, atkarībā no tā, cik Mēness lēktu konkrētā vietā var novērot šajā periodā.

Pirmā Mēness diena sākas momentā, kad ir jauns Mēness un turpinās līdz Mēness lēktam, kas seko pēc tam. Nākamā turpinās atkal līdz Mēness lēktam, un tā līdz 29. vai 30.

Mēness dienu pārtrauc jauna Mēness fāzes iestāšanās. Katrai Mēness dienai ir savs astroloģiskais raksturojums. Līdz ar to katra no šīm dienām ir labvēlīga to vai citu darbību veikšanai, tā prasa citādu uzvedības modeli. Jāatzīmē gan, ka dažādos literatūras avotos Mēness dienu raksturojums nedaudz atšķiras.

1. diena

Simbols – gaismeklis, lampa. Diena, kas labvēlīga jaunu pasākumu plānošanai, meditācijai. Vēlams izbēgt trokšņainas sabiedrības, ļaužu pūļus. Sevišķi jārūpējas, lai šajā dienā domas būtu tīras un neaptraipītas, jo šajā laika periodā dzimušās idejas spēj iemiesoties labāk nekā jebkuras citas. Nelietot alkoholu.

2. diena

Simbols – pilnības rags. Diena, kuras vadmotīvs – uzņemt sevī. Tas var būt gan fiziskā, gan garīgā nozīmē, tādēļ jāizvairās no pārēšanās, skopulības un alkatības. Tajā pašā laikā ieteicams uzņemt informāciju – nodarboties ar zinātniskiem pētījumiem, doties pārgājienos, ceļojumos, komandējumos ar izziņas mērķi. Ja sāksiet kaut ko derīgu fiziskā plānā – iesākt celtniecību, stādīt kokus utt., tas sekmēsies.

3. diena

Simbols – leopards, kas gatavojas lēcienam. Astrālas cīņas diena. Cilvēki ar vāju enerģētiku zaudē enerģiju, tādēļ viņiem šajā dienā ieteicams neko sevišķu neuzsākt. Savukārt cilvēki ar lielu garīgo enerģiju var strādāt ar visu veidu biolaukiem, iegūt enerģiju no Kosmosa. Ja pietiek spēka, var strādāt ar metālu, ieročiem. Senatnē šajā dienā lēja priekšmetus no sudraba.

4. diena

Simbols – atzīšanas koks. Dienai divējāds raksturs. Jebkurš šajā dienā veiktais darbs tiek tam atbilstoši atalgots ar labu vai ļaunu. Šā iemesla dēļ visi šajā dienā veicamie pasākumi kā nākas jāapdomā. Ezoteriski šī diena ir saistīta ar Ādama iekošanu ābolā no Ļauna un laba atzīšanas koka. Uzskata arī, ka šajā dienā var atklāties informācija par iepriekšējām pārdzimšanām. Ieteicams dziedāt visu veidu garīgas dziesmas un baudīt garīgo mūziku.

5. diena

Simbols – vienradzis, kas simbolizē uzticību principiem un pienākumiem. Šajā dienā jāaizstāv savi principi un jāpaliek tiem uzticīgam. Jebkurš pasākums prasa lielu piepūli. Šajā dienā arī vislabāk tiek uzņemta barības garīgā substance. Tādēļ, no vienas puses, jāēd tas, ko vēlas, no otras puses, labāk dot priekšroku veģetāram uzturam, sevišķi, piena ēdieniem.

6. diena

Simbols – mākoņi, dzērve, kas simbolizē sievišķo. Diena, kam raksturīgs viss priecīgais un kaislīgais. Saasināta apkārtējās pasaules, sevišķi smaržu un astrālā plāna uztvere. Saasinātā uztvere labvēlīga draudzīgiem un sabiedriskiem kontaktiem, zinātniskiem pētījumiem, pazudušā meklējumiem. Redzētos sapņus labāk neatstāstīt.

7. diena

Simbols – gailis, ercenģelis. Fiziskā plānā labvēlīga darbiem, kas nav ilgstoši. Nedrīkst melot un pieļaut netaisnību. Tas saistīts arto, ka šī diena saistīta ar dabas stihijām un to garīgajām substancēm, tāpēc grūti sasniegt pastāvību. Šā paša iemesla dēļ vārdos noformētas lūgšanas, mantras, buramvārdi šajā dienā iegūst sevišķu spēku.

8. diena

Simbols – fenikss, lādīte ar dārgakmeņiem. Diena labvēlīga grēku nožēlošanai un piedošanai. Ieteicams gan attīrīt organismu, gan attīrīties garīgi. Ja nepieciešams veikt eksperimentus ķīmijā vai alķīmijā, labāk to darīt šajā dienā. Labvēlīgi arī doties ceļojumā vai komandējumā.

9. diena

Simbols – sikspārnis. Bīstama, sātaniska diena, kurā daudz ilūziju un kārdinājumu. Tomēr tieši šā iemesla dēļ var izrādīties labvēlīgs laiks mīlas sakariem. Labāk turpināt līdzšinējos darbus, nevis sākt jaunus. Pret sliktām zīmēm un priekšnojautām jāizturas nopietni. Nelietot alkoholu.

10. diena

Simbols – avots, strūklaka. Labvēlīgs laiks gūt spēku no pagātnes. Iespējams izmantot zemapziņā uzkrājušos informāciju, tajā skaitā to, kas iegūta iepriekšējās dzīvēs. Ieteicams pievērst uzmanību ģimenei, senčiem, mājai. Var sākt celtniecību. Ja mēdzat pērties pirtī, labāk to darīt šodien.

11. diena

Simbols – ugunīgs šķēps, klints. Saistīta ar Kosmosa apslēptajām enerģijām. Šajā dienā ar tām var darboties tikai iesvētītie, un arī pēc iepriekšējas sagatavošanās, jo tā iegūst sevišķu spēku. Pārējiem jābūt sevišķi uzmanīgiem un apdomīgiem it visā. Nedrīkst pamest iesākto. Uzmanīties no asiem priekšmetiem un dzīvniekiem. Nenogalināt, pat nejauši, dzīvas radības.

12. diena

Simbols – biķeris, sirds. Mīlestības un līdzjūtības diena. Jābūt līdzcietīgam pret citiem, lai pats saņemtu līdzcietību. Labvēlīgs laiks lūgšanām un sarunai ar Dievu, tomēr atšķirībā no 7. dienas jālūdz vairāk ar sirdi, nevis vārdiem. Praktiskās lietās diena nav veiksmīga. Uzmanīties no asinīm un sirds saslimšanām.

13. diena

Simbols – ritenis, čūska, kas iekodusies sev astē ar ugunskrustu (ne fašistu kāškrustu, kuram griešanās virziens pretējs) iekšpusē. Labvēlīgi apstākļi darbam ar informāciju, talismaniem, kontaktu dibināšanai, mācībām grupā. Kosmētika un medikamenti ir efektīvi. Praktiskiem darbiem nelabvēlīgs laiks.

14. diena

Simbols – taure. Dienas vadmotīvs: "saņem informāciju un tūlīt izmanto". Jāstrādā ar visa veida Svētajiem Rakstiem. Vislabvēlīgākā diena sākt kaut ko jaunu. Pēc iespējas lietot tikai tīru ūdeni un dabiskus dzērienus, jo jebkuri piejaukumi šajā dienā ir sevišķi bīstami. Derīgs fizisks darbs. Nelietot alkoholu.

15. diena

Simbols – čūska. Kārdinājumi un tieksme pēc fiziskām baudām iegūst sevišķu spēku. Ja nespējat tos pakļaut sev, labāk ievērot askētismu. Pretējā gadījumā varat gūt sevišķu baudu. Atturēties no strīdiem, dusmām, nesātības. Nepalaisties slinkumam.

16. diena

Simbols – balodis. Diena raksturojas ar harmoniju starp fizisko un garīgo pasauli un nav vēlams šo harmoniju izjaukt. Ja tas izdodas, tiek veicināta harmoniska personības attīstība. Un otrādi – jebkuras agresivitātes un dusmu izpausmes var novest pie degradācijas. Nelietot gaļas ēdienus, izņemot zivis. Visur jāievēro mērenība. No seksa labāk atturēties.

17. diena

Simbols – vīnogu ķekars. Diena saistīta ar sievišķās enerģijas manifestāciju un auglību. Labvēlīgi apstākļi attiecībām pretējo dzimumu starpā un svinēšanām. Laulības, kas noslēgtas šajā dienā, būs laimīgas. Jāsargās no izlaidības un pārmērībām. Ja lietojat alkoholu, tad vislabāk sauso vīnu vai kagoru.

18. diena

Simbols – pērtiķis. Diena, kad mācāmies no apkārtējās pasaules to atdarinot. Svarīgi izvēlēties atdarināšanas cienīgus piemērus un nerādīt sliktu piemēru citiem. Nedzert un nesmēķēt.

19. diena

Simbols – zirneklis, tīkls. Sātaniska diena, labvēlīga melnajai maģijai. Viegli tikt ievestam kārdināšanā. Esiet uzmanīgi ar jaunām idejām, nesāciet neko jaunu. Tomēr radošs darbs vienatnē var būt sekmīgs, tikai jābūt paškritiskam pret savu darbu. Labi pasēdēt pie ugunskura, iedegt sveci vai svētbilžu lampiņu. Grēku nožēlošana noderīga.

20. diena

Simbols – ērglis, garīgas pārveidošanās simbols. Vislabākais laiks gavēšanai un garīgas skaidrības iegūšanai. Neēst gaļu un nepiepūlēt redzi. Labāk atrasties mājās. Labvēlīgi sākt kaut ko jaunu.

21. diena

Simbols – zirgu bars, rati. Raksturīgs bruņnieciskums, pašaizliedzība, pat donkihotisms. Diena, kas labvēlīga neapturamai virzībai uz priekšu, revolucionāriem pārkārtojumiem, uzvarai. Ieteicamas nodarbības grupās, sākt ceļojumu (tikai ar sauszemes transportu). Ja nepieciešams mainīt darbu, labāk to darīt tagad.

22. diena

Simbols – grāmata un zelta atslēdziņa. Diena, kad atklājas apslēptas gudrības. Lietderīgi nodoties mācībām, sevišķi studēt senatni. Labvēlīgi meditēt par astroloģisku un maģisku simboliku. Ja jūtat aicinājumu – nododiet savu pieredzi citiem, māciet. Ar praktiskām lietām, ja tās nav neatliekamas, labāk nenodarboties – tam ir labvēlīgāki periodi.

23. diena

Simbols – krokodils, Cerbers, himera. Jāsargās no alkatības un pārmērībām. Jaunas lietas labāk nesākt, bet nobeigt vecās. Iespējami nepamatoti uzbrukumi un nepatiesi apvainojumi, pat provokācijas. Sargieties no atriebības. Pēc iespējas vairāk kustēties. Labvēlīgs laiks mājas iztīrīšanai gan fiziskā, gan garīgā plānā. Neēst gaļu, pēc iespējas lietot piena produktus.

24. diena

Simbols – lācis. Šajā dienā pamostas slēptie dabas spēki. Labvēlīgi apstākļi visa veida celtniecībai, sevišķi pamatu likšanai. Varmākas šajā dienā var saņemt atmaksu par saviem darbiem. Labvēlīgs laiks seksuālām attiecībām, sevišķi bērna ieņemšanai. Ja šajā dienā pret seksu izturēsieties vieglprātīgi, tad par to ilgi maksāsiet.

25. diena

Simbols – gliemežvāks. Diena, kurā ieteicams ieklausīties sevī, attīrīties gan fiziski, gan garīgi. Nesteigties. Nepārēsties. Ja jūtat uzmācīgu ārēju ietekmi – sargieties no nonākšanas atkarībā.

26. diena

Simbols – krupis, purvs. Raksturīga platība, tukši strīdi un lamas par niekiem. Jācenšas pēc iespējas no tiem izvairīties. No aktīvas darbības labāk atturēties, ja tas tomēr nepieciešams – sargāties no nelietderīgas spēku izšķiešanas. Pret jebkuru jaunu informāciju jāizturas kritiski, jāsargājas no liekuļiem un pielīdējiem, zagļiem.

27. diena

Simbols – trijžuburis, zizlis. Diena piemērota ceļojumam pa ūdeni, slēptu, intuitīvu zināšanu iegūšanai. Ieteicams meditēt, uzklausīt vecākus cilvēkus. Var veikt jebkuru darbu, apstākļi sevišķi labvēlīgi sējai.

28. diena

Simbols – lotoss. Diena piemērota meditācijai, atklāsmei, tieksmei uz labo un cēlo. Vēlams stādīt derīgus augus un darīt cilvēkiem labu. Veiksies arī mājas vai dzīvokļa remonts. Nedarīt pāri augiem, pat neplūkt puķes. Sargāt redzi.

29. diena

Simbols – astoņkājis. Sātaniska diena, kurā, kā saka "nelabais iet apkārt kā rūkdams lauva". Liels spēks kārdinājumiem, patiesības izziņa apgrūtināta vai pat neiespējama. Nodarboties tikai ar visnepieciešamākajām lietām. Izsargāties no visāda veida tumsas un netīrumiem. Nenēsāt greznumlietas no ragiem un kauliem. Censties izvairīties no viltus draugiem, attīrīt organismu. Lietot uzturā daudz maizes izstrādājumu, arī pankūkas, ko vēlams cept mājās. Ja tā ir pēdējā Mēness diena – atskatīties uz iepriekšējā ciklā paveikto.

30. diena

Simbols – Zelta gulbis. Diena var būt gan labvēlīga, gan nelabvēlīga atkarībā no tā, kā nodzīvots šis Mēness dienu cikls. Nepieciešams atskatīties uz padarīto šajā Mēness ciklā. Attīrīt domas un jūtas no visa liekā pirms jaunā Mēness cikla. Pabeigt darbus, atdot parādus. Iztīrīt māju. Nepārēsties, sevišķi treknu gaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!