Foto: Kadrs no video

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" latviešu centrs Kristaps Porziņģis, iespējams, būs izvairījies no nopietnas traumas, bet tuvākajos mačos "Celtics" nāksies iztikt bez liepājnieka, vēsta Ziemeļamerikas mediji. Pats basketbolists sociālajos tīklos ierakstījis, ka "viss būs labi".

Pirmdien "Celtics" viesos ar 102:88 pieveica Maiami "Heat", NBA izslēgšanas turnīra pirmās kārtas sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1, tomēr pēc cīņas Bostonas fanus un trenerus māc bažas par viena no komandas līdera Porziņģa turpmāko dalību "Celtics" spēlēs. Porziņģis traumu guva uzbrukuma epizodē pēc dribla divas ar pusi minūtes pirms pārtraukuma. Liepājnieks klibodams atstāja laukumu un spēles turpinājumā laukumā neatgriezās.

"Celtics" ziņo, ka Porziņģim ir "labā apakšstilba savainojums", no sīkākiem komentāriem izvairoties. Dodoties no Maiami arēnas uz komandas autobusu Porziņģa labajā kājā bija speciālais medicīniskais zābaks, kas uzvilkts piesardzībai. Pazīstamais ESPN basketbola apskatnieks Adrians Vodžnarovskis vēsta, ka liepājnieks, visticamāk, izvairījies no Ahilleja cīpslas traumas, tomēr savainojuma nopietnība būs zināma pēc otrdien paredzētajām medicīniskajām pārbaudēm.

Visticamāk, "Celtics" pietaupīs Porziņģi sērijas nākamajā mačā, kas paredzēts trešdien. Savukārt par dalību turpmākajās spēlēs tiks lemts pēc mediķu slēdziena.

"Celtics" galvenais treneris Džo Mazula pēc spēles nemācēja komentēt Porziņģa traumu vai tās nopietnību. "Neredzēju, kas īsti notika," īsi un lakoniski teica treneris.

Pats Porziņģis pēc spēles sociālajos tīklos veica optimistisku ierakstu. "Laba uzvara šovakar. "DWhite" [Deriks Vaits] bija īpašs!! Paldies par atbalstu, būs labi," ierakstīja Porziņģis.

"Satraucoši. Esmu noraizējies…Viņš ir labā sportiskā formā, bet vēl nezinām, kas būs tālāk. Ceru, ka nav nekas nopietns un viņš drīz vien būs atpakaļ ierindā," izteicās pieredzējušais Els Horfords, kurš aizstāja Porziņģi pēc savainojuma gūšanas.

Porziņģa savainojums nav vienīgās raizes "Celtics" treneriem. Piecas minūtes pirms spēles beigām sāpīgu kritienu piedzīvoja cits "Celtics" līderis Džeisons Teitums. Pēc spēles apturēšanas Teitums izdarīja "treniņmetienu", kā ierasti dara basketbolisti. Tomēr nevajadzīgo to centās bloķēt Bams Adebajo, uz kura kājas piezemējās Teitums, pagriežot kreisās kājas potīti. Teitums piedalījās spēles turpinājumā, bet "Celtics" galvenais treneris Mazula mierināja līdzjutējus un sacīja, ka "ar viņu [Teitumu] viss ir kārtībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!