Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenajam trenerim Lukam Banki un spēlētājam Kristapam Porziņģim bijusi amizanta pirmā tikšanās, jo latviešu sportists domājis, ka itālis ir viņa fans un nāk prasīt autogrāfu.

Banki par Latvijas izlases galveno treneri strādā kopš 2021. gada, un kopš tā laika valstsvienības rezultāti strauji uzlabojušies. Komanda kļuvusi par vienu no vadošajām Eiropā, tā pērn Pasaules kausā izcīnīja piekto vietu, bet šovasar cīnīsies par vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Porziņģis pie Banki nav spēlējis daudz, taču bija kopā ar komandu Pasaules kausā, traumas dēļ cīņas skatoties no malas. Laikā, kad itālis tikai sācis strādāt ar valstsvienību, abi iepazinās amizantā veidā, jo latviešu basketbola zvaigzne speciālistu nemaz neesot atpazinis.

"Kad pirmo reizi satiku Porziņģi, es jau kādu brīdi strādāju ar Latvijas izlasi. Satikāmies uz ielas, es piegāju viņam klāt, taču Kristaps mani nepazina. Viņš domāja, ka esmu fans, kurš grib prasīt autogrāfu. Es iepazīstināju ar sevi: esmu Luka Banki, Latvijas izlases galvenais treneris. Tā sākās mūsu attiecības," "Lega Basket A" rīkotajā intervijā ar citu itāļu treneri Andrea Trankjēri atceras Banki, kuram Porziņģis uzreiz atvainojies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!