Foto: AFP/Scanpix/LETA

Negaidīti pārliecinošu zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā naktī uz piektdienu piedzīvoja latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Regulārajā čempionātā pirmo vietu nodrošinājusī "Celtics" savu skatītāju priekšā ar 109:118 (29:32, 19:37, 23:31, 38:18) zaudēja Ņujorkas "Knicks", kurā latvietis savulaik sāka savu NBA karjeru. Galarezultāts neatspoguļo spēles gaitu, jo Bostona, spēlējot optimālajā sastāvā, trešās ceturtdaļās beigās atradās iedzinējos pat ar 31 punkta starpību. Savi līdzjutēji "Celtics" komandu izsvilpa.

Porziņģis šajā cīņā laukumā pavadīja 25:19 sekundes, kuru laikā guva 14 punktus. Viņš grozā raidīja trīs (3/7) divpunktniekus, divus (2/5) trejačus un abus soda metienus. Vēl latviešu centra kontā astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divi bloki, viena kļūda, divas piezīmes un +/- rādītājs -14, kas starp starta piecinieka spēlētājiem tik un tā bija labākais rādītājs.

"Celtics" šis ir otrais zaudējums pēc kārtas, kaut gan šoreiz mājinieki spēlēja ar saviem visiem labākajiem spēlētājiem. Starta piecinieks uz beņķa tika nosēdināts līdz ar trešās ceturtdaļas beigām, noslēdzošās 12 minūtes spēlēja rezervisti, kuri ievērojami samazināja rezultāta starpību. Bostonas sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Džeisons Teitums, kuram gan sliktākais +/- rādītājs (-30), bet 16 punkti Peitonam Pričardam.

Savukārt "Knicks" rindās lielisks bija Džeilens Bransons, kurš, arī spēlējot tikai pirmās trīs ceturtdaļas, "Celtics" grozā sameta 39 punktus, kamēr Džošs Hārds atzīmējās ar 16 punktiem un 16 bumbām zem groziem.

"Celtics" ar 62 uzvarām 80 spēlēs Austrumu konferences un visas līgas kopvērtējumā ieņem pirmo vietu, kuru arī saglabās. Līdz regulārās sezonas beigām komandai atlikuši divi mači - naktī uz sestdienu pret Dāvja Bertāna pārstāvēto Šarlotas "Hornets" un svētdien 20:00 pēc Latvijas laika pret Vašingtonas "Wizards", kur Porziņģis spēlēja pagājušā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!