Mākslīgais intelekts arvien vairāk ienāk uzņēmumu un cilvēku ikdienā – speciālisti, studenti un skolēni to sākuši izmantot savā profesionālajā un mācību darbā, bet uzņēmumiem tas palīdz optimizēt resursus. Tā straujais attīstības temps liek daudziem uzdot jautājumu, vai ir pamats satraukumam, ka tehnoloģijas varētu pamazām aizstāt cilvēkus, un virkne pastāvošo profesiju nebūs vairs nākotnē nepieciešamas.

Lielākā Latvijas izglītības organizācija "Junior Achievement Latvia", tuvojoties Ēnu dienai, kad tūkstošiem skolēnu dosies izzināt sev interesējošās profesijas, aicina kopīgi rast atbildes par mākslīgā intelekta ietekmi uz nākotnes darba tirgu diskusijā "Mākslīgais intelekts darba tirgū – palīgs vai drauds?" "Delfi TV" studijā.

Diskusijā piedalās "Junior Achievement Latvia" valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns, Rīgas Tehniskās universitātes studiju prorektore Elīna Gaile-Sarkane, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) politikas plānošanas dokumentu eksperts Rihards Blese un Rīgas Teikas vidusskolas 12. klases skolēns Roberts Andris Eriņš, kurš iepriekš jau piedalījies ēnu dienā un nākotni plāno saistīt ar uzņēmējdarbību un elektroinženieriju. Diskusijas moderators - "Delfi" galvenais redaktors Filips Lastovskis.

Diskusijas tēmas:

  • Kā mākslīgais intelekts šobrīd ietekmē darba tirgu Latvijā?
  • Kuras nozares/profesijas varētu ciest vai gūt labumu no šīs pārmaiņas?
  • Cik gatavi nākotnes pārmaiņām ir jaunieši un pastāvošā izglītības sistēma?
  • Kādas jaunas prasmes un kvalifikācijas būs nepieciešamas darba ņēmējiem nākotnē?
  • Vai ir nepieciešams ierobežot mākslīgā intelekta izmantošanu?

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!