Saspīlētā situācija un Krievijas militāro spēku koncentrēšana pie Austrumukrainas robežas rada bažas par drošības situāciju Ukrainā. Trešdien, 2.februārī, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāri Baibu Bļodnieci (A/P) par iespējamo Krievijas karadarbību Ukrainā un Latvijas palīdzību Ukrainai. Raidījumā piedalījās arī Latvijas radio ārzemju ziņu vecākais korespondents, raidījuma "Diplomātiskās pusdienas" autors Uģis Lībietis.

Abi raidījuma viesi aizvadītajā nedēļā apmeklēja Ukrainu, tostarp Luhanskas apgabalu Austrumukrainā.

Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Ņemot vērā Krievijas pastiprināto militāro spiedienu Ukrainā un pie tās robežām, Baltijas valstis ir nolēmušas reaģēt uz Ukrainas vajadzībām un sniegt papildu palīdzību aizsardzības jomā, lai vēl vairāk stiprinātu Ukrainas spējas aizsargāt savu teritoriju un iedzīvotājus iespējamas Krievijas agresijas gadījumā.

Uzturoties vizītē Ukrainā, Bļodniece tikās ar Ukrainas aizsardzības nozares vadību, kā arī vairāku militāru un nemilitāru organizāciju pārstāvjiem, paužot atbalstu turpmākajai sadarbībai un palīdzībai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!