Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš ir savā vietā un viņam jāturpina darbs, raidījumā "Spried ar Delfi" sacīja Latvijas izlases bijušais aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Taujāts, kā vērtē trešo turnīru izlasei Vītoliņa vadībā, Rēdlihs gan atzina, ka pirmie divi viņam patikuši labāk, jo bija "brīvība un atraisītība uzbrukumā". Savukārt tagad čempionātā izlase labi nospēlēja pret somiem, taču tas uzreiz iedeva "aizsardzības hokeju", piebilda hokejists.

Viņš norādīja, ka, piemēram, vienu spēli pret somiem, zviedriem to varam izdarīt, bet "kāpēc mēs to darām arī pret tiem pašiem norvēģiem, austriešiem?", proti, spēlējam "baigi pasīvi, ne fiziski, bet ļaujam pretiniekam spēlēt".

Vienlaikus Rēdlihs uzskata, ka Vītoliņam ir jāturpina darbs Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatā.

Arī Latvijas hokeja izlases debitants Oskars Lapinskis atzinīgi vērtēja Vītoliņu. Lapinskis sacīja, viņam bija viegli spēlēt, treniņos viņš daudz ko iemācījās un ieguva.

Piedāvājam noskatīties raidījuma spilgtākās epizodes:


Pret spēcīgām komandām Latvijas izlase spēlēja ļoti vienkārši, un pārsvarā tas arī ļoti labi padevās, bet ar komandām, kuras it kā vajadzēja uzvarēt, ik pa laikam sākām improvizēt, uzskata Lapinskis.

"Mēs bieži vien gribam pa smuko," sacīja Lapinskis, komentējot metienu realizāciju. "Mēs laikam esam vairāk mākslinieki, mēs gribam kaut ko izdomāt vēl un vēl, tā vienkāršāk nav mūsu stilā," piebilda Rēdlihs.

Dažkārt hokejā noder arī aukstasinība, lai sekmīgi noslēgtu spēli, uzskata Lapinskis. Ja ir meistarība, tad vajag uz to paļauties un pacietīgi gaidīt savu momentu, piekrita Rēdlihs.

"Es neskaitītu šo golu," strīdīgo epizodi Latvijas un Lielbritānijas spēlē komentēja Rēdlihs. Viņam piekrita arī Lapinskis.

Kad pats spēlē, tad ir jāprot atrast balanss - kad savaldīt emocijas, kad nē, savukārt, kad esi skatītājs, vari būt daudz emocionālāks, norādīja Lapinskis.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!