Nedz Rīgas domes Satiksmes departamentā, nedz pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme" (RS) nav atmesta ideja par mēnešbiļešu cenas samazināšanu, tiesa, lai šāds risinājums būtu finansiāli reālistisks, nāksies celt viena brauciena cenu, raidījumā "Spried ar Delfi" atklāja departamenta direktora pienākumu izpildītājs Juris Vaivods.

Viņam piekrita RS valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa, kas atzīmēja, ka nevar skatīties tikai uz biļešu cenu paaugstināšanu vai pazemināšanu, bet jautājums jāvērtē kontekstā. "Jārēķina, lai nesamazinātos ienākumi, taču izskatās, ka varam būtiski samazināt mēnešbiļešu cenu, nedaudz paceļot viena brauciena cenu," sacīja Innusa. Atbildot uz raidījuma vadītāja jautājumu, valdes priekšsēdētāja precizēja, ka jaunā cena, visticamāk, nepārsniegtu divus eiro. Tiesa, par šo jautājumu vēl nepieciešams politisks lēmums Rīgas domē.

Savukārt, runājot par jau pērn sasāpējušos jautājumu par pieturvietu nojumēm Rīgā, Vaivods atklāja, ka līdz šim notikuši divi nesekmīgi iepirkumi, bet aizvadītajā piektdienā izsludināts jauns iepirkums, kurā vairs netiek meklētas jauna dizaina pieturvietas, bet gan jau iepriekš izstrādāta jeb kataloga dizaini. Pieturvietu nojumju iegādei nepieciešamo finansējumu plānots gūt no reklāmas ieņēmumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!