Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) septembrī "uzķēries" uz Latvijā bēdīgi slaveno krievu "pranksteru" "Vovana" un "Leksus" videozvanu, kurā viņi ar mākslīgā intelekta palīdzību izlikušies par Āfrikas Savienības Komisijas priekšsēdētāju Mūsa Fakī, portālam "Delfi" apliecināja ministrijā, kur gan uzsvēra, ka uz šādiem zvaniem "iekritušas" arī citu valstu amatpersonas. Par to, kāpēc politiķi mēdz uzķerties uz šādiem zvaniem, par dezinfomrācijas izplatību un to, kā to ietekmē dažādi starptautiski notikumi, kā arī citiem jautājumiem žurnāliste Alina Lastovska 30. novembrī diskutēja ar Valsts kancelejas Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta direktoru Rihardu Bambalu un "Delfi" redaktoru Kārli Arāju.

Ministrijā portālam "Delfi" skaidroja, ka 2023. gada 12. septembrī toreizējais Ministru prezidents Kariņš noturēja videozvanu ar minēto personu. Saruna tika organizēta, saņemot ticamu aicinājumu pārrunāt aktualitātes Āfrikas kontinentā, globālo pārtikas nodrošinājumu, kā arī Latvijas un Āfrikas Savienības sadarbību. Latvijas iestādes pirms sarunas konsultējās ar partneriem ES, saņemot apstiprinājumu, ka arī citu valstu līderiem bijušas šādas sarunas.

Pēc minētā gadījuma ir izdarīti secinājumi par iekšējo procedūru uzlabošanu, lai šādas situācijas neatkārtotos, uzsvēra ministrijā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!