Neizpratni un diskusijas internetā nesen bija izsaucis kultūras ministres Agneses Loginas ("Progresīvie") vēstījums par atbalstu digitālo spēļu nozarei. Ko sevī ietver digitālo spēļu nozare, cik attīstīta tā ir Latvijā, kāpēc tā būtu jāatbalsta, un, vai atbalsts šai nozarei mazinās atbalstu tradicionālās kultūras jomām, par to raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar kultūras ministri Agnesi Loginu (P) un Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas valdes priekšsēdētāju Jāzepu Rutki.

Kā ziņots, 24. novembrī Briselē notika Eiropas Savienības (ES) izglītības, jaunatnes, kultūras un sporta padomes (EYCS) tikšanās, kurā tika pieņemti digitālo spēļu industrijas stiprinoši pasākumi. Ministri debatēja par nepieciešamo rīcību, lai uzlabotu mākslinieku un citu kultūras profesionāļu darbu apstākļus un sociālo nodrošinājumu.

Latvijas kultūras ministre Agnese Logina norāda, ka digitālās spēles ir kļuvušas par ievērojamu radošo industriju daļu, pasaules mērogā pārspējot mūzikas un kino industrijas apgrozījumu. Viņa uzsver, ka šī nozare ir daļa no laikmetīgās kultūras, arī Latvijā var lepoties ar izstrādātājiem, kuru darbs ieguvis pasaules līmeņa ievērību un atzinību.

Kultūras ministres ieskatā, līdz šim nozarei pietrūkusi atzīšana, ka tā ir daļa no kopējās kultūras ekosistēmas, kā arī kādi specifiski mērķēti atbalsta mehānismi. Viņa klāsta, ka spēļu izstrāde ir starpdisciplinārs darbs, to pārsvarā veic mazie un vidējie uzņēmumi, kuru konkurētspēju var veicināt ar atbilstošām izglītības programmām un mērķtiecīgu atbalstu.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!