Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jaunā korpusa būvdarbi raisījuši nopietnu konfliktu starp slimnīcas un būvkompānijas "Velve" pārstāvjiem. Kā tālāk virzīsies slimnīcas jaunā korpusa būvdarbi un kā tas ietekmēs projekta izmaksas? Par šiem jautājumiem žurnāliste Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" 13. februārī iztaujāja PSKUS valdes priekšsēdētāju Lauri Vidzi un AS "MN Holding" akcionāru un "Velve" projektu direktoru PSKUS projektā Valdi Koku.

Jau ziņots, ka slimnīca līgumu vienpusēji lauza, jo būvnieks neievēroja būvniecības termiņus, būvobjektā konstatēti būtiski defekti, kas netiek novērsti, objektā notikusi nesaskaņotu apakšuzņēmēju nodarbināšana, kā arī fiksēti citi pārkāpumi.

Būvkompānijas ieskatā gan varētu rast konstruktīvu un sabiedrības interesēm atbilstošu risinājumu slimnīcas būvniecības pabeigšanai sapratīgā termiņā. Tāpat "Velve" pauž aizdomas, ka lēmumu pārtraukt jaunā korpusa būvniecību galvenokārt izraisījusi slimnīcas nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu darbu turpmākai veikšanai.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!