Krievijas brutālais iebrukums Ukrainā turpinās jau teju divus gadus, un virkne gan NATO, gan Eiropas Savienības valstu amatperonas saka - tuvāko gadu laikā karš var atnākt arī līdz NATO valstīm. Vai esam gatavi aizstāvēt Latviju? Piektdien, 17. februārī, pulksten 12, skatieties "Delfi TV" raidījumu "Kāpēc", kurā žurnāliste Olga Dragiļeva intervēs Nacionālo bruņoto spēku komandieri, ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu.

Pērn septembrī valdībā pieņemta jaunā Valsts aizsardzības koncepcija, kurā kā galvenais ilgtermiņa eksistenciālais drauds Latvijas drošībai norādīta Krievija. Koncepcijā arī noteikts, ja valsts aizsardzības pamatuzdevums ir teritorijas un civiliedzīvotāju aizsardzība no pirmā centimetra ar visiem iespējamajiem līdzekļiem un resursiem.

Latvijas aizsardzība tiek attīstīta NATO kolektīvās aizsardzības ietvaros, kas ir spēcīgākais ienaidnieka atturēšanas instruments, vienlaikus koncepcijā uzsvērts, ka ir būtiski Latvijā attīstīt skaitliski ievērojami lielāku kaujas spējīgu armiju.

Vai pērn ieviestais Valsts aizsardzības dienests palīdzēs strauji kuplināt karavīru rindas, cik gatavi esam aizstāvēt savu valsti un kā situācija Ukrainā ietekmē drošības riskus Latvijā - skatieties raidījumā!

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!